Μέχρι πρόσφατα ο Ηλεκτρονικός Αθλητισμός στην Ελλάδα αποτελούσε απλά ένα hobby και δεν είχε καμία προοπτική παραπάνω. Με τεράστιες προσπάθειες και σχετικά πολύ γρήγορες εξελίξεις, ο Ηλεκτρονικός Αθλητισμός αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και σύντομα θα είναι ισάξιος και ανταγωνίσιμος άλλων κρατών.

Η Hellenic Gaming League (της οποίας μέλος είναι όλα τα επίσημα σωματεία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού) αποτελεί τον επίσημο φορέα έκφρασης του Ηλεκτρονικού Αθλητισμού.

Ο καθένας μπορεί να μάθει περισσότερα για τον Ηλεκτρονικό Αθλητισμό απλά απευθυνόμενος σε έναν από τους φορείς εκπροσώπησης.

HGL – www.hgl.gr
CGL – 6974933448

Το ξέρατε ότι έχουμε και εμείς Καλαματιανούς gamers που διακρίνονται σε αυτό το νέο είδος Αθλητισμού;

Εμείς μιλήσαμε με τα παιδιά αυτά που ασχολούνται με το gaming και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι μοιράστηκαν μαζί μας:

Ο Αντωναίος Παναγιώτης είναι 21 χρονών και ασχολείται με το gaming από το 2005. Έχει ασχοληθεί περισσότερο με το Call Of Duty 4 με αρκετές επιτυχίες ατομικά αλλά και με την ομάδα του, τους x9-syndrome.

Όπως μας είπε με τους x9-syndrome έχουν κατακτήσει όλα τα lan πρωταθλήματα από το 2009 και μετά στην Ελλάδα. Έχουν φτάσει #1 σε αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως esl, cybergamer & clanbase. Υπάρχει η Εθνική ομάδα Ελλάδος για το Call Of Duty, στην οποία είναι και αρχηγός αυτή τη στιγμή. Βέβαια δεν υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη για τις εθνικές ομάδες, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι παίκτες να παραμένουν μόνο ενεργοί με τις ομάδες τους, όπως μας ανέφερε.

Όπως μας τόνισε, η Εθνική ομάδα ουσιαστικά μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερα. Τα τελευταία 2 χρόνια τα αποτελέσματα δεν είναι άσχημα, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα.

Τα πρώτα του βήματα στο gaming τα έκανε με φίλους του, παίζοντας counter strike. Τότε είδε στο δίπλα pc κάποιον να παίζει coad2, του τράβηξε την προσοχή και τον έκανε να ασχοληθεί, παίζοντας μέχρι σήμερα.

Στην πόλη μας υπάρχει ανταπόκριση από άτομα που θέλουν να ασχοληθούν λίγο πιο σοβαρά με τον gaming, προσθέτει. «Στην ουσία περιμένουμε να βγει το νέο coad για να ξεκινήσουμε επί ίσοις όροις με τους ανταγωνιστές μας και πιστεύω με λίγη προσπάθεια θα τα πάμε αρκετά καλά. Το επίπεδο είναι αρκετά καλό, σε ατομικό επίπεδο, απλά χρειάζεται προσπάθεια να γίνουν ομάδες για να παίξουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Ουσιαστικά αυτό μας κρατάει πίσω. Οι Καλαματιανοί έχουν ταλέντο, ομαδικότητα δεν έχουν».

Η άποψή του είναι ότι η Καλαμάτα μπορεί να διοργανώσει ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, το μόνο εμπόδιο θα είναι να βρεθεί ο χώρος, οι υποδομές καθώς και το αντίστοιχο έπαθλο που θα προσελκύσει τις ομάδες.

Στη συνέχεια, συναντήσαμε τον Γρηγόρη Μπατάγια, 21 ετών και τον Παναγιώτη Μπούζα, 22 ετών, gamers με αγαπημένο παιχνίδι το lol.

Ποια η γνώμη σας για τον Ηλεκτρονικό Αθλητισμό;

Γρ.: Έχει πολλά θετικά η αλήθεια είναι. όσο περίεργο και αν ακούγεται. Διδάσκει ομαδικότητα, συνεργασία και τον υγιή ανταγωνισμό. Υπάρχουν και παιχνίδια που έχει βρεθεί ότι σου αυξάνουν τα αντανακλαστικά κατά 1.5% σε σχέση με τον μέσο όρο.

Παν.: Προτιμώ τα παιχνίδια στρατηγικής όπως το lol γιατί πάντα υπάρχει ο παράγοντας τακτικής. Δεν υπάρχει η απόλυτη τακτική, αλλά θέλει αντανακλαστικά, καθαρό μυαλό και προσαρμοστικότητα. Δεν υπάρχει το απόλυτο, πάντα έχει εξέλιξη αν θες να γίνεσαι καλύτερος.

Το επίπεδο των Καλαματιανών στον Ηλεκτρονικό Αθλητισμό είναι καλό;

Γρ. & Παν.: Μέρα με την ημέρα αναβαθμίζεται. Υπάρχουν νέα παιδιά που σε οποιοδήποτε παιχνίδι αναζητούν νέες ιδέες, ψάχνουν το καλύτερο. Το επίπεδο είναι καλό, όχι άριστο αλλά καλό. Ατομικά είμαστε καλοί παίκτες αλλά σε ομαδικό επίπεδο έχουμε πρόβλημα, θέλουμε δουλειά. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ομάδες που να εκπροσωπούν την Καλαμάτα σε πανελλαδικά πρωταθλήματα και με την κατάλληλη στήριξη ίσως και στο βαλκανικό ακόμα και στο ευρωπαϊκό. Αλλά τα πάντα εξαρτώνται από την οργάνωση και την ομαδικότητα. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δημιουργείται μια ομάδα, αλλά δεν κρατάει πάνω από ένα χρόνο, γιατί δυστυχώς δεν έχουν εμπειρία.

Ελλαδικό