Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της υποψηφιότητας της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 ορίστηκε ο γνωστός εικαστικός και συνιδρυτής της Μπιενάλε Αθηνών κύριος Πολύδωρος Καρυοφύλλης (Poka Yio). Η επιλογή του έγινε ύστερα από πανελλαδικό διαγωνισμό και διεξαγωγή συνεντεύξεων από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ».

Το χρονικό σημείο είναι κρίσιμο, καθώς μετά την πρόκριση της Καλαμάτας στους τρεις τελικούς διεκδικητές για τον τίτλο, απομένει μικρό χρονικό διάστημα για την προετοιμασία μας για την επόμενη και πιο σημαντική αξιολόγηση της υποψηφιότητάς μας.

Ο Poka Yio

Ο Poka-Yio (Πολύδωρος Καρυοφύλλης) είναι εικαστικός καλλιτέχνης. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε καλές τέχνες και ψηφιακές μορφές τέχνης στην ΑΣΚΤ. Έχει εκθέσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ υπήρξε μέλος του συγκροτήματος πειραματικής μουσικής «Ilios» (1991-1996).

Μεταξύ 2003-2010 δίδαξε στη Σχολή Άκτο. Μαζί με την Ξένια Καλπακτσόγλου και τον Αυγουστίνο Ζενάκο υπήρξαν curators της 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας, «Destroy Athens» (2007), την οποία συνδιευθύνει από τον Νοέμβριο του 2005 ως σήμερα. Από τον Ιανουάριο του 2009 συνεργάζεται με την εταιρεία καινοτόμου branding, lovetofly (www.lovetofly.eu).

Η Έλενα Πέγκα

Στο διαγωνισμό συμμετείχε και η κυρία Έλενα Πέγκα, καλλιτεχνική διευθύντρια της υποψηφιότητας κατά την Α’ Φάση της διεκδίκησης, η οποία όμως δεν επελέγη. Το ΔΣ της«ΦΑΡΙΣ» μίλησε επαινετικά για την κυρία Πέγκα και την ευχαρίστησε για το μέχρι τώρα έργο της και τον ρόλο που έπαιξε στην πρόκριση της Καλαμάτας, ενώ ο Εκτελεστικός Διευθυντής κύριος Έκτωρ Τσατσούλης δήλωσε με τη σειρά του τη χαρά του που συνεργάστηκε με την κα Έλενα Πέγκα.

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
SHARE