Για πρώτη φορά στην Καλαμάτα θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε γευσιγνωσία ελαιολάδου μαζί με ουίσκι! Επιλεγμένα στο είδος τους ουίσκι από τη Σκωτία και ελιές και ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μία πρωτότυπη εκδήλωση στο Κύτταρο Rock Bar στον πεζόδρομο Αμφείας, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 18:00.

Μαζί με τα 5 ουίσκι που αναφέρονται παρακάτω, θα γίνει γευσιγνωσία με το ελαιόλαδο Ελλαδικό του ελαιοτριβείου Μπαρούνη.

knockando 12 y.o
Χρονολογημένο single malt από το αποστακτήριο Knockando στο Speyside. Έχει ωριμάσει για 12 χρόνια και αυτό έχει αναδείξει την τυπικότητά του. Αναδύει όμορφα αρώματα γλυκών φρούτων και μπαχαρικών, διατηρώντας το χαρακτηριστικό καπνιστό στοιχείο του ουίσκυ. Πίνεται σκέτο ή με μερικές σταγόνες μεταλλικό νερό.

Tamdu 10 y.o
Πολυβραβευμένο single malt από το Speyside που έχει παλαιώσει για 10 χρόνια σε βαρέλια από sherry. Υποδειγματικά στρογγυλό και γλυκόπιοτο, με τυπική αρωματικότητα και μεγάλη διάρκεια. Το “ρετρό” μπουκάλι του κλέβει πάντα τις εντυπώσεις. Απολαύστε το αυστηρά σκέτο

Ηighland park 12 y.o
Ένα από τα singlemalts αναφοράς, για τον “γλυκό”, μελένιο του χαρακτήρα και τη μεταξένια υφή στο στόμα. Πίνεται σκέτο ή με λίγο νερό, ακόμα και με ένα μικρό παγάκι.

Βen nevis 10 y.o
Δημοφιλές σπανιο single malt από τα Δυτικά Highlands.

Glenfiddich project xx 
Πρόκειται για την δεύτερη κυκλοφορία της πειραματικής σειράς του Glenfiddich, για την οποία συνεργάστηκαν 20 Malt Masters, από όπου και το όνομα ΧΧ. Καθένας από αυτούς επέλεξε ένα απόσταγμα από τα χιλιάδες που ωριμάζουν στα βαρέλια του αποστακτηρίου, και στη συνέχεια ο Malt Master Brian Kinsman πάντρεψε τα 20 αποστάγματα δημιουργώντας το συγκεκριμένο Whisky, το οποίο χαρακτηρίζεται από φρουτώδη αρώματα μήλου και αχλαδιού, βανίλια, χρυσή ζάχαρη και γλυκόριζα. Στο στόμα διαθέτει απαλή υφή και γευστικό βάθος, ενώ η επίγευση είναι μεγάλης διάρκειας με γλυκές νότες δρυός.

Ελλαδικό