Από τη Μεγάλη Τετάρτη, αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη φάση καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σε εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή, όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Εργασίας.
Με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου, η πρώτη καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από σήμερα, 15 Απριλίου έως και τις 17 Απριλίου.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν άλλες δύο φάσεις πληρωμών, οι οποίες είναι οι εξής:
Β΄ φάση: από τις 27 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου
Γ΄ φάση: από τις 5 Μαΐου έως και τις 10 Μαΐου
Θυμίζουμε πως, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορονοϊό, οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή και έχουν λάβει γνωστοποίηση της αναστολής από τις επιχειρήσεις-εργοδότες τους, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής των ανωτέρω δηλώσεων σε τρεις φάσεις των 10 ημερών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης:
- Ξεκίνησε δυναμικά το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου
- Έρχεται τον Οκτώβριο το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας
- Κυριακάτικη πεζοπορία από την Άνω Βέργα μέχρι τον «Κρατήρα» του Καλαθιού για τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας
- 40 χρόνια μετά τους σεισμούς της Καλαμάτας…
- 10 λόγοι που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεσσηνία τον Σεπτέμβριο















