Πολλές είναι οι προσωπικότητες που κατάγονται από τη Μεσσηνία και που μας κάνουν περήφανους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο διεθνούς φήμης Έλληνας μουσικοσυνθέτης Yanni και ήρθε η ώρα να τον γνωρίσουμε καλύτερα!

Το πραγματικό του όνομα είναι Γιάννης Χρυσομάλλης και κατάγεται από την Καλαμάτα. Ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 6 ετών χωρίς ωστόσο να θέλει να παρακολουθήσει κανονικά μαθήματα. Η μουσική δεν ήταν το μοναδικό του ταλέντο. Στα 14 του χρόνια κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ κολύμβησης στα 50 μέτρα ελεύθερο. Παρόλα αυτά ο μαγικός κόσμος της μουσικής τον κέρδισε.

To 1972 φεύγει από την Ελλάδα για να σπουδάσει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, ενώ παράλληλα εξελίσσεται στη μουσική δημιουργώντας νέους ήχους. Μετά την αποφοίτηση του το 1976 αφιερώνεται ολοκληρωτικά στη μουσική. Επίσης, την ίδια περίοδο έπαιζε πλήκτρα για τους Chameleon. Το 1984 κυκλοφορεί η πρώτη του δουλειά με τίτλο “Optimystique” και έπονται φυσικά δεκάδες άλμπουμ, συλλογές, soundtrack, ζωντανές ηχογραφήσεις και διακρίσεις.

Έχει περιοδεύσει σε ορισμένα από τα πιο διάσημα μέρη στον κόσμο, όπως το Toji Temple στο Kyoto της Ιαπωνίας, το Royal Albert Hall στο Λονδίνο και την Ακρόπολη εδώ στην Ελλάδα. Παρά την αδιαμφισβήτητη επιτυχία του, η καριέρα του εκτοξεύθηκε όταν κυκλοφόρησε (1994) η συναυλία – σταθμός που έδωσε στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού το Σεπτέμβριο του 1993 με τίτλο “Yanni in concert: Live Acropolis”. O Γιάννης Χρυσομάλλης συνεχίζει μέχρι και σήμερα την καριέρα του, δίνοντας sold-out συναυλίες παγκοσμίως.

Δείτε το βίντεο 

“Υanni live at the Acropolis, Greece: Santorini”

Ελλαδικό
Thalia Larentzaki
Η Θάλεια Λαρεντζάκη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο τμήμα φιλολογίας και ιστορίας. Έχει γράψει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.