Ο Yanni ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης από την Καλαμάτα, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Γιάννης Χρυσομάλλης, εμπνέεται από την πόλη που γεννήθηκε!

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου αλλά τα παράτησε πολύ σύντομα. Δεν τον ενδιέφεραν οι νότες πάνω στις παρτιτούρες. Το μόνο που ήθελε ήταν να μπορεί να παίζει στο πιάνο τις μελωδίες που άκουγε και τους άρεσαν. Αυτό ήταν και το ταλέντο του. Τελικά έμαθε να παίζει πιάνο και να γράφει μουσική μόνος του…

Έχει περιοδεύσει σε ορισμένα από τα πιο διάσημα μέρη στον κόσμο, όπως το Toji Temple στο Kyoto της Ιαπωνίας, το Taj Mahal, την Αίγυπτοτο Royal Albert Hall στο Λονδίνο και την Ακρόπολη εδώ στην Ελλάδα.

Γνωρίζατε όμως ποιο κλασικό κόμμάτι του έχει αφιερώσει στην Καλαμάτα, την πόλη όπου γεννήθηκε;

Η απάντηση μας δόθηκε στη συναυλία που πραγματοποίησε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 25 Σεπτεμβρίου 1993. Η συναυλία είχε τίτλο «Yanni in Concert: Live at the Acropolis». Ο Yanni έπαιξε στο πιάνο γνωστές και πετυχημένες συνθέσεις του, μεταξύ των οποίων το κομμάτι “Nostalgia“, το οποίο εμπνεύστηκε από τα παιδικά του χρόνια στην Καλαμάτα.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο, στο οποίο καταχειροκροτήθηκε από 2.000 θεατές…

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό