Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά διοργανώνουν για δέκατη τέταρτη χρονιά το Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς, το οποίο ξεκινά από τις 8 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως 2 Αυγούστου 2019.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο της Σχολής “Ν. Πολίτης” και θα περιλαμβάνει ομιλία του Καθηγητή Κωνσταντίνου Νιάρχου με θέμα: “Η φιλοσοφία της ελληνικής γλώσσας”.

Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν φέτος 38 ομογενείς μαθητές ηλικίας 18 έως 24 ετών. Στα διδακτήρια του Πανεπιστημίου θα διδαχθούν τα μαθήματα Ιστορίας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού στην αγγλική γλώσσα καθώς και το μάθημα Ελληνική Γλώσσα σε δύο επίπεδα (αρχαρίων και προχωρημένων).

Οι διδάσκοντες είναι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στο πρόγραμμα του σχολείου περιλαμβάνονται εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα. Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολιτισμικής παράδοσης.

Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης.

Ελλαδικό