Η ευρηματική συνύπαρξη της «Καβαλερία Ρουστικάνα» του Πιέτρο Μασκάνι με τους «Παλιάτσους» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλο σε σκηνοθεσία του πρωτοποριακού Νταμιάνο Μικελέτο κέρδισε το βραβείο Ολίβιε στην κατηγορία «Καλύτερη νέα παραγωγή όπερας».

Το διπλό αυτό ανέβασμα είχε άρωμα Ελληνικό και… Καλαματιανό αφού πρωταγωνιστές και βασικοί συντελεστές είναι δυο Έλληνες καλλιτέχνες,  ο Διονύσης Σούρμπης ως Σίλβιο και ο Καλαματιανός βαρύτονος  Δημήτρης Πλατανιάς  ως Άλφιο και Τόνιο.

Ο βαρύτονος από την Καλαμάτα έχει ξεχωρίσει στο διεθνές λυρικό στερέωμα, συνεχίζοντας τις σπουδαίες εμφανίσεις του και πραγματοποιώντας ξεχωριστές συνεργασίες. Πραγματοποιεί διεθνή καριέρα και αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς στο κοινό τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Δημήτρης Πλατανιάς γεννήθηκε στην Καλαμάτα, αποφοίτησε από το Δημοτικό Ωδείο της πόλης, ενώ σπούδασε και δίδαξε κλασσική κιθάρα, αλλά και Αγγλική Φιλολογία. Άργησε να ασχοληθεί με την όπερα (30 ετών), παρόλα αυτά σήμερα αποτελεί ένα μεγάλο όνομα στην όπερα διεθνώς!

Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα