Σημαντική διάκριση απέσπασε ο σπουδαστής της Σχολής Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και μαθητής της Τάξης Κιθάρας του Αντώνη Κουφουδάκη, Άκης Σιψας, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου και διοργανώθηκε από τους σολίστ κιθάρας Γιάννη Πετρίδη και Αλεξάνδρα Χριστοδήμου. Συγκεκριμένα, ο 16χρονος Άκης Σιψάς απέσπασε το Β’ Βραβείο, στην κατηγορία των νέων κιθαριστών έως και 16 ετών.

Η επιτροπή του συγκεκριμένου διαγωνισμού είχε ως μέλη καταξιωμένους διεθνώς μουσικούς, ενώ Πρόεδρής της ήταν ο σπουδαίος συνθέτης και μαέστρος Θεόδωρος Αντωνίου (τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός είχε μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και οι διαγωνιζόμενοι, που είχαν υποχρέωση να παίξουν και έργα Ελλήνων συνθετών, ερμήνευσαν απαιτητικά κομμάτια του ρεπερτορίου του εξάχορδου οργάνου.

Υπενθυμίζεται ότι το 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και ο 6ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης» θα πραγματοποιηθούν από τις 9 ώς τις 11 Απριλίου 2017.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, στον Άκη Σιψά, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και, φυσικά, στον Αντώνη Κουφουδάκη.

Ελλαδικό