Τον Μάιο, στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ξεκίνησε το σημαντικό έργο της ενεργειακής εξοικονόμησης, που είναι ενταγμένο στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η σημαντικότητα του έργου αυτού είναι φανερή και το Νοσοκομείο μας πρωτοπορεί με την πρωτοβουλία να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο έργο εξοικονόμησης ενέργειας. Σαν αποτέλεσμα, την προσεχή Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, η μεγάλη παρέμβαση της ηλιοθερμικής εγκατάστασης και καινοτομίας που ολοκληρώθηκε και λειτουργεί με πολλαπλά οφέλη για το Νοσοκομείο Καλαμάτας βραβεύεται ως το καλύτερο δημόσιο έργο της χρονιάς.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, η οποία  θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο AthenaeumIntercontinental στην Αθήνα με την απονομή βραβείου στο διαγωνισμό -για 2ησυνεχή χρονιά- των Enviromental Awards 2014 (Επιβράβευση καλών πρακτικών για το περιβάλλον και την αειφορία).

Με αφορμή τη βράβευση του Νοσοκομείου της πόλης μας, ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

“Ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας είμαι περήφανος που μαζί με τους συνεργάτες μου καταφέρνουμε το Νοσοκομείο μας να επιτυγχάνει τέτοιες διακρίσεις και να αποτελεί το φάρο και τον οδηγό βέλτιστων πρακτικών, ποιοτικών υπηρεσιών και οικονομίας πόρων. Αυτή η συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται δικαιώνεται καθημερινά και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι.Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα μπροστά μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου και σε όσους ακόμα συνετέλεσαν σε αυτή τη διάκριση”.

 

Τα Enviromental Awards 2014 είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός στον οποίο βραβεύεται το καλύτερο δημόσιο έργο που ολοκληρώθηκε μέσα στο 2013, στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και της οικονομίας πόρων.

Μέσα από αυτή τη βράβευση τα Enviromental Awards 2014 αξιολογούν, επιβραβεύουν και αναδεικνύουν βέλτιστες πρακτικές, διαδικασίες και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, την αειφορία και την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την αξιολόγηση όλων των έργων που προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα χαρακτηρίζονται για τις περιββαλοντικές και τεχνικές γνώσεις τους, το επαγγελματικό υπόβαθρο και την σχετική εμπειρία και εξειδίκευση τους.

Ειδικότερα η επιτροπή αξιολόγησης απαρτίζεται από τους παρακάτω:

1.Δρ Κωνσταντίνα Σκαναβή, Καθηγήτρια, Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

2.Πάνος Αγερίδης, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής, Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΙΔΙΠ ΠΥ), ΕΕΔΕ

3.Αλέξανδρος Γιαννέλος, Πρόεδρος, Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης

4.Δρ Γιώργος Ζαλίδης, Καθηγητής και Αναπληρωτής Πρόεδρος, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

5.Δρ Αντώνης Κοκόσης, Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

6.Δρ Κάτια Λαζαρίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, πρώην Πρόεδρος Ε.Ο.ΑΝ.

7.Κώστας Μάντζιος, Ναυτικός Μηχανολόγος, Επιθεωρητής Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Συντονιστής Κριτικής Επιτροπής

 

Δείτε επίσης –> Πρωτοποριακό έργο εξοικονόμησης ενέργειας από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Συνέντευξη από το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γεώργιο Μπέζο

Ελλαδικό