Καιρό τώρα ακούγαμε  για τη φωταγώγηση του λιμενοβραχίονα ή  “χιλιόμετρο” όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε.  Πέρασε ο καιρός και τελικά το “χιλιόμετρο” φωτίστηκε!

Το αποτέλεσμα  της φωταγώγησης είναι εντυπωσιακό, σαν να έπρεπε να ήταν πάντα έτσι. Βλέποντάς το από την πλευρά της Ναυαρίνου, δίνει έναν άλλο αέρα στο λιμάνι της πόλης. Το σημαντικό είναι ότι δημιουργήθηκε μια νέα “βόλτα” για τους Καλαματιανούς αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης.

fotagogish-xiliometrou (15)

fotagogish-xiliometrou (2)

Πήραμε, λοιπόν, τη φωτογραφική μας και βρεθήκαμε να περπατάμε αυτό το όμορφο χιλιόμετρο, συναντήσαμε ανθρώπους κάθε ηλικίας, άλλους που δεν είχαν βρεθεί ποτέ σε αυτό το σημείο της πόλης, άλλους που είχαν να πάνε εκεί από παιδιά, πολλά ζευγαράκια, παρέες πιτσιρικάδων που το τιμούσαν ούτως ή άλλως και πριν την φωταγώγηση, αλλά και άλλοι που το επέλεξαν για να αθληθούν ή να πάνε βόλτα τον σκύλο τους.

fotagogish-xiliometrou (7)

fotagogish-xiliometrou (10)

Το σημαντικό είναι ότι πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε ένα ακόμα σημείο στην πόλη με ζωή, μια νέα εικόνα που απέσπασε τα θετικότερα σχόλια. Το συμπέρασμα είναι πως όταν κάτι είναι όμορφο χάνονται όλες οι δεύτερες σκέψεις και οι γκρίνιες που ακούμε συνήθως, δίκαια ή άδικα  για τα έργα που γίνονται.

Ας το απολαύσουμε λοιπόν και… καλές μας βόλτες!

fotagogish-xiliometrou (3)

fotagogish-xiliometrou (13)

fotagogish-xiliometrou (14)

fotagogish-xiliometrou (19)

fotagogish-xiliometrou (16)

Ελλαδικό
Ανδρέας Καρασπήλιος
Ο Ανδρέας Καρασπήλιος είναι υπεύθυνος του οπτικοακουστικού υλικού της INDEVIN και του Kalamata IN. Κρύβεται πίσω από τα εντυπωσιακά βίντεο που δημοσιεύουμε και πολλές από τις φωτογραφίες των άρθρων μας. Γράφει άρθρα γενικής θεματολογίας στο Kalamata IN.