Πληροφορίες

Το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ δραστηριοποιείται στον χώρο του βιβλίου, των χαρτικών και των αναλωσίμων στην πόλη της Καλαμάτας από το 2005, υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Δημοπούλου, φιλολόγου.

Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του χώρου το ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ επιδίωξε να φέρει κοντά στο κοινό της Καλαμάτας Έλληνες λογοτέχνες και συγγραφείς παιδικών βιβλίων, προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι το βιβλίο και ο χώρος του ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ δεν είναι απλώς ένας χώρος πώλησης και εμπορίου, αλλά είναι ένας τόπος συνάθροισης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών και αισθημάτων.

Ενδεικτικά το ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ έχει φιλοξενήσει μεταξύ πολλών άλλων τους Βαγγέλη Ηλιόπουλο, Άλκη Ζέη, Νίκο Μουρατίδη, Γιάννη Σερβετά, Βασίλη Καλλίδη, Ρένα Ρώσση-Ζαίρη, Χρυσηίδα Δημουλίδου, Πέτρο Τατσόπουλο, Γιάννη Λουκάκο, Χρήστο Χωμενίδη, Μάνο Κοντολέων, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, Μάρω Δούκα, Ρέα Γαλανάκη, Αντώνη Παπαθεοδούλου,  Βαλάντη Παπαθανασίου, Δημήτρη Μπουραντά, Γιώργο Πολίτη,  Χρήστο Δημόπουλο και άλλους.

Στηριζόμενοι σ’ αυτό το όραμα δημιουργήθηκε μια ομάδα “η εκπαιδευτική ομάδα” του ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ, η οποία ως αντικείμενό της έχει τη βιωματική ανάγνωση παιδικών παραμυθιών, με σκοπό να εξάψει τη φαντασία των παιδιών, να εμπλουτίσει το λεξιλόγιό τους εξωτερικεύοντας έτσι σκέψεις και συναισθήματα, γνωστή ως “Η συντροφιά των Παραμυθιών της Παρασκευής” (κάθε Παρασκευή 6-7 για παιδιά 4-6 και 7:15-8:15 για παιδιά 7 και άνω, με ελεύθερη είσοδο) και βιωματικές δράσεις για παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, στις οποίες τα παιδιά εκφράζονται, δημιουργούν, εκτονώνονται, χρησιμοποιώντας τις σωματικές και πνευματικές του ικανότητες μέσα από ομαδικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα ενεργού μάθησης. Ο σκοπός είναι τα παιδιά μέσα από την ομάδα να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να καλλιεργήσουν αξίες.

Χάρτης

Στοιχεία επικοινωνίας:

Αριστομένους και Νικηταρά 3Α, Καλαμάτα

Τηλέφωνο: 2721028828

facebook

vivliopolis (1) vivliopolis (2) vivliopolis (3) vivliopolis (4) vivliopolis (5) vivliopolis (6) vivliopolis (7) vivliopolis (8) vivliopolis (9) vivliopolis (10) vivliopolis (11)

Ελλαδικό