Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” συνεχίζει να αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίπλα στην τοπική κοινωνία. Αυτή τη φορά φέρνει αναγνωρισμένους chef στην Costa Navarino και προσφέρει δωρεάν σεμινάρια γαστρονομίας με στόχο την ανάδειξη και καθιέρωση της Μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων.

Πρόκειται για την τρίοτη συνεχή διοργάνωση Σεμινάριων Μεσσηνιακής Γαστρονομίας που διοργανώνονταο από το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το ΙΕΚ Ορίζων , με δωρεάν παρακολούθηση, στις 20, 21 & 22 Μαΐου 2015.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση στην ιδιαίτερη  παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας αξιοποιώντας τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή. Μέσα από τις πολύτιμες γνώσεις αλλά και την καθοδήγηση σημαντικών επαγγελματιών του χώρου όπως ο Δημήτρης Μελεμενής (Costa Navarino), ο Λευτέρης Λαζάρου (Varoulko Seaside) και ο Παπαϊωάννου Γιώργος  (Armyra by Papaioannou, Navarino Dunes & “Παπαϊωάννου”, Πειραιάς), οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις.

Οι τρεις διακεκριμένοι σεφ, θα μαγειρέψουν και θα παρουσιάσουν τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, ενώ από το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, ο Πάρης Κωστόπουλος, Διευθυντής Κουζίνας & Γαστρονομικός Σύμβουλος και ο Βενυχάκης Κωνσταντίνος, Chef & Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης θα προσφέρουν πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των Μεσσηνιακών προϊόντων. Τέλος ο κ. Μάνος Κεντικελένης, Head sommelier στο Navarino Dunes θα δώσει πολύτιμες πληροφορίες για το κρασί και τη γαστρονομία.

Πρακτικές συμβουλές από τους chef Πάρη Κωστόπουλο και Κωνσταντίνο Βενυχάκη

paris-kostopoulos-chef-interview

Το πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει την εκπαίδευση περίπου 150 επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 6 ομάδες, ενώ το κάθε σεμινάριο θα διαρκεί 3 ½ ώρες ανά ομάδα και περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο, καθώς επίσης και γευσιγνωσία.

Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μάγειρες, CHEF, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων. Στο τέλος του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στο τηλέφωνο 27210 62218, 62200 και ώρες 9.00-15.00. Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής.

Σημείωση: θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη»

Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011, προς τιμήν του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Ως τώρα έχει υποστηρίξει μια σειρά ενεργειών, που περιλαμβάνει από έρευνα για τοπικές ποικιλίες μέχρι εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Ελλαδικό