Λίγο μετά τα Χριστούγεννα η γιορτή συνεχίζεται, γιατί σε 47 ημέρες αρχίζει το καλαματιανό καρναβάλι και οι προσδοκίες όλων μετά την περυσινή τεράστια απήχηση είναι αυξημένες. Όπως λέει κι λαός μας  ‘’των φρονίμων τα παιδιά…’’, έτσι η Καρναβαλική Επιτροπή ετοιμάζει το Σάββατο 28/12 , την πρώτη προ-καρναβαλική εκδήλωση.

Το πάρτι θα αρχίσει από τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Όθωνος. Εκεί  ακόμη κι αυτοί που δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή θα μπορούν να υπογράψουν την αίτηση και να συμμετάσχουν σε ένα μικρό αγώνα δρόμου που θα αρχίσει στις 2 και ακολουθώντας τη διαδρομή Αριστομένους – Φραντζή- Σιδ.σταθμού που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους με πολλή μουσική, χορό και άλλα δρώμενα. Θα μοιραστούν flyers με το πρόγραμμα του Καλαματιανού Καρναβαλιού στους επισκέπτες της πόλης μας για να ενημερωθούν για το μεγάλο γεγονός. Θα προσφερθούν γλυκά, ροφήματα και αναψυκτικά ενώ ένα τεράστιο κέικ που θα… συζητηθεί, θα μοιραστεί στη συνέχεια στους θεατές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο στην αφετηρία όσο και στον τερματισμό θα υπάρχουν ‘’κουμπαράδες’’ όπου όσοι θέλουν προαιρετικά  θα μπορούν να συνεισφέρουν στις κοινωνικές δομές του Δήμου Καλαμάτας. Η Καρναβαλική επιτροπή μας περιμένει όλους σε αυτή την πρώτη γιορτή, για να διαφημίσουμε τη μεγαλύτερη δημόσια εκδήλωση για την πόλη μας, που συζητιέται πλέον σε ολόκληρη την Ελλάδα και να θυμίσουμε ότι από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου της αποκριάς η στράτα… πάει Καλαμάτα.

Θυμίζουμε ότι αιτήσεις για τη συμμετοχή στην εκδήλωση “Τρέχω…. για το Καλαματιανό καρναβάλι”  υπογράφονται καθημερινά στα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής, στον 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου, από τις 7 μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ όπως αναφέρθηκε και παραπάνω οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και την ημέρα της εκδήλωσης, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Όθωνος.

Ακόμα, η Καρναβαλική Επιτροπή ανακοίνωσε μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους μας, σύμφωνα με την οποία: “Το Καλαματιανό Καρναβάλι είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Καλαμάτας ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος ή άλλης ιδιότητας. Η Καρναβαλική Επιτροπή θέλοντας να μεγαλώσει αυτό το θεσμό, που μόνο ωφέλεια έχει για την πόλη μας, σας καλεί όλους και τον καθένα χωριστά που θα ήθελε να προσφέρει με τον οποιοδήποτε τρόπο στη μεγάλη αυτή προσπάθεια διοργάνωσης του Καλαματιανού Καρναβαλιού 2014. Αν θέλετε να πάρετε μέρος ως απλοί καρναβαλιστές, μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, μέλη πληρωμάτων ή να φτιάξετε το δικό σας group, καθώς επίσης και να συνεργαστείτε σε οποιοδήποτε επίπεδο με την Καρναβαλική Επιτροπή, σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά να ακούσουμε τις προτάσεις σας, στα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής που βρίσκονται στο 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου.”

 

Δείτε το promo video της εκδήλωσης:

Ελλαδικό