Το καλοκαίρι είναι η εποχή των ταξιδιών, αλλά είναι επίσης η εποχή που πολλοί άνθρωποι κάνουν λάθη στη συσκευασία της βαλίτσας ή της τσάντας τους. Το χειρότερο είναι ότι τα λάθη αυτά μπορεί να τους αναγκάσουν να πληρώσουν πρόστιμα στο check-in.

Θέλουμε να περάσετε καλά στις διακοπές σας, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε τη βαλίτσα σας και να εξοικονομήσετε χρήματα.

1.Ελέγξτε πόσα κιλά επιτρέπονται ανά επιβάτη.

Κάθε αεροπορική εταιρεία περιορίζει το βάρος των βαλιτσών με διαφορετικό τρόπο. Ορισμένες επιτρέπουν 20 κιλά ανά επιβάτη, ενώ άλλες επιτρέπουν μόνο 15 κιλά ανά βαλίτσα και μόνο μία βαλίτσα ανά επιβάτη. Εάν ταξιδεύετε με περισσότερες από μία αποσκευές, ενημερωθείτε από την αεροπορική σας εταιρεία πριν κάνετε κράτηση για την πτήση, ώστε να γνωρίζετε πόσες αποσκευές επιτρέπονται και πόσο θα σας κοστίσει εάν υπερβείτε το όριο. Πολλές εταιρείες χρεώνουν 50 ευρώ για κάθε επιπλέον αποσκευή βάρους έως 20 κιλά.

2.Πακετάρετε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα

Το πιο σημαντικό πράγμα όταν ετοιμάζετε βαλίτσες ταξιδιού είναι να παίρνετε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα και να επιλέγετε ρούχα που συνδυάζονται εύκολα, ώστε να μπορείτε να συνδυάζετε τα πράγματα με διαφορετικούς τρόπους χωρίς να χρειάζεται να παίρνετε πάρα πολλά ρούχα. Μια άλλη συμβουλή είναι να πακετάρετε.

3.Χρησιμοποιήστε μια καλή ταξιδιωτική τσάντα

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να χρησιμοποιείτε μια καλή ταξιδιωτική τσάντα. Μια καλή ταξιδιωτική τσάντα θα είναι εύκολη στη μεταφορά και θα έχει διαφορετικά διαμερίσματα, ώστε να μπορείτε να κρατάτε τα πράγματα οργανωμένα. Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, επιλέξτε μια τσάντα που είναι εγκεκριμένη ως χειραποσκευή. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να την παραδώσετε στο αεροδρόμιο.

4.Επιλέξτε ειδικά ρούχα διακοπών

Επιλέξτε προσεκτικά τα ρούχα σας. Επιλέξτε ρούχα που ταιριάζουν μεταξύ τους, ώστε να μπορείτε να τα αλλάζετε συχνά χωρίς προβλήματα. Όταν επιλέγετε τα ρούχα σας, λάβετε υπόψη σας τις δραστηριότητες που πρόκειται να κάνετε στις διακοπές και την πρόγνωση του καιρού για το μέρος όπου θα μείνετε. Δεν θέλετε να πάρετε πολλά ρούχα μαζί σας, γιατί θα πιάνουν πολύ χώρο στην ταξιδιωτική σας τσάντα.

5.Μην ξεχνάτε τα έγγραφα και τα αξεσουάρ σας

Βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχνάτε τίποτα όταν πακετάρετε και ιδανικά να τα έχετε μαζί σας σε ένα νεσεσέρ ταξιδιού:
Διαβατήριο/προσωπικό δελτίο ταυτότητας (και βίζα, εάν είναι απαραίτητο)
Εισιτήριο/κάρτα επιβίβασης
Έγγραφα ταξιδιωτικής ασφάλισης
Ταξιδιωτικά αξεσουάρ, όπως φορτιστής κ.α.

Ελλαδικό