Μεγάλη τουριστική κίνηση στην πόλη μας σήμερα λόγω της επίσκεψης του κρουαζιερόπλοιου Costa neoRomantica. Το ταξίδι του ξεκίνησε από τη Sanova της Ιταλίας και θα διαρκέσει 13 ημέρες. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, καθώς έχει δυνατότητα χωρητικότητας 1800 επιβατών, ενώ διαθέτει περίπου 600 άτομα πλήρωμα.

Το Costa neoRomantica έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας, με τους τουρίστες να δίνουν ενέργεια σε ολόκληρη την πόλη, από την παραλία μέχρι το κέντρο. Κάποιοι επέλεξαν να απολαύσουν τον καφέ τους κοντά στη θάλασσα, ενώ οι περισσότεροι κινήθηκαν αυτή τη φορά προς την κεντρική πλατεία και την πλατεία 23ης Μαρτίου, που είναι σε αποκριάτικους ρυθμούς λόγω του καρναβαλιού.

touristes-krouazieroploio-kalamata-14-2-5

Η επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου συνέπεσε με την περίοδο των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Δεν ήταν λίγοι, βέβαια, κι εκείνοι που προτίμησαν να φύγουν από την Καλαμάτα, για να επισκεφθούν κοντινούς προορισμούς, αρχαιολογικού κυρίως ενδιαφέροντος, όπως τα σπήλαια του Διρού, την Αρχαία Μεσσήνη και τον Μυστρά.

touristes-krouazieroploio-kalamata-14-2-1

Αρκετοί δοκίμασαν τις τοπικές μας γεύσεις (σουβλάκια) στο ιστορικό κέντρο

Φυσικά, όλοι θέλησαν να αγοράσουν αναμνηστικά souvenir για να θυμούνται την επίσκεψή τους εδώ. Πρώτα σε ζήτηση στα τουριστικά μαγαζιά, όπως αναφέρουν οι καταστηματάρχες, είναι τα μικρού μεγέθους μαγνητάκια που απεικονίζουν επάνω κάποιο χαρακτηριστικό στοιχείο της Καλαμάτας, ενώ έπονται τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

touristes-krouazieroploio-kalamata-14-2-2

Το κέντρο της πόλης γέμισε τουρίστες

Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 20:00 το βράδυ για να συνεχίσει το ταξίδι του στις επόμενες ελληνικές πόλεις, που είναι το Ναύπλιο, ο Βόλος και ο Πειραιάς. Τελευταίοι του σταθμοί εκτός Ελλάδος θα είναι το Trapani της Ιταλίας, οι Marseilles της Γαλλίας και θα επιστρέψει στη Savona της Ιταλίας, από όπου ξεκίνησε το ταξίδι του.

touristes-krouazieroploio-kalamata-14-2-4

Σε κάθε επίσκεψη κρουαζιερόπλοιου στην Καλαμάτα ο μόλος έχει την τιμητική του

Το λιμάνι της Καλαμάτας αποτελεί τα τελευταία χρόνια σταθμό για μεγάλες κρουαζιέρες της Μεσογείου, που πραγματοποιούν μεγάλα και υπερσύγχρονα πλοία, όπως τα Costa neoRomantica, Thomson Majesty, Celestyal Crystal, κ.ά., γεγονός που αναδεικνύει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και αποτελεί κινητήρια δύναμη στην προσπάθεια συνεχούς βελτίωσης.

touristes-krouazieroploio-kalamata-14-2-6

touristes-krouazieroploio-kalamata-14-2-3

Η εικόνα του πλοίου είναι επιβλητική απ’ όπου κι αν το δεις

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό
Η Θάλεια Λαρεντζάκη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο τμήμα φιλολογίας και ιστορίας. Έχει γράψει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.