Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort οι εμπνευστές και διοργανωτές του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Ζαγάκος, έκαναν μια σύντομη ανασκόπηση των έως τώρα δράσεων της καινοτόμου πρωτοβουλίας τους μέσα στη χρονιά, καθώς και μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων που θα ακολουθήσουν.

Αναφέρθηκαν στην επιτυχή υλοποίηση και πορεία των δράσεων του Σχολείου Τουρισμού OnTour, της συνέργειας του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε) και τον ΙΝΣΕΤΕ.

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour, είναι μία τουριστική εκπαιδευτική εκδήλωση, που στόχο έχει να ταξιδέψει σε όσο περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, το μήνυμα και το όραμα του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και να δώσει κίνητρο και γνώση σε όσους ασχολούνται άμεσά ή έμμεσα με τον τουριστικό κλάδο της χώρας, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη και την ανάδειξη του. Ήδη έχουν υλοποιηθεί – με απόλυτη οργανωτική κι εκπαιδευτική επιτυχία – τέσσερις περιφερειακές εκδηλώσεις (Πόρος 21-22/4, Πιερία 23-24/4/2018, Σκιάθος 7-8/5 και Χίος14-15/5/2018) και το φθινόπωρο του 2018 αναμένεται να πραγματοποιηθούν ακόμη τουλάχιστον τρεις!

Ορόσημο για το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας – την τρέχουσα χρονιά – αποτέλεσε η βράβευσή του με το 1ο τιμητικό βραβείο στα Tourism Awards 2018, τα μόνα βραβεία για τους ανθρώπους του Ελληνικού τουρισμού.

Στα Tourism Awards 2018, βραβεύτηκαν όσοι «απογειώνουν» τον ελληνικό τουρισμό και η εξαιρετικά επιτυχημένη πρωτοβουλία που ξεκίνησε χάρις στο μεράκι και τη διάθεση δύο ανθρώπων, λειτουργεί ως πολύτιμο παράδειγμα καινοτόμας δράσης κι εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος. Περισσότερα από 700 στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Τα Tourism Awards επιβραβεύουν το πάθος κάποιων ανθρώπων, την ποιότητα, την καινοτομία και τον υγιή ανταγωνισμό στη φωτεινή μεριά της ελληνικής οικονομίας. Τα Tourism Awards είναι βραβεία που κερδίζονται, δεν χαρίζονται. Τα βραβεία διοργανώνει το Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε – στην επερχόμενη διοργάνωση του 8ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, στις 19-21 Νοεμβρίου 2018, που κεντρικό θεματικό άξονα θα έχει την έννοια της «διαφορετικότητας» (diversity) και σε όλες τις εκφάνσεις που μπορεί να έχει αυτή στα τουριστικά δρώμενα. Διαφορετικότητα κουλτούρας, αντιλήψεων κι αναγκών και πως αυτές μπορούν να δημιουργήσουν μια γενικότερη εικόνα.

Ακόμη, έγινε η επίσημη ανακοίνωση της υλοποίησης ενός ακόμη προγράμματος υποτροφιών για σπουδές επτά συνολικά δικαιούχων σπουδαστών στα αντικείμενα: i) Τουριστικών σπουδών ii) της Μαγειρικής Τέχνης και iii) Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής.

Οι υποτροφίες είναι μια ευγενική χορηγία της διοίκησης του ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ – του πρώτου ιδιωτικού ΙΕΚ της Νότιας Πελοποννήσου που έχει απόλυτη εξειδίεκυση στις τουριστικές σπουδές, προς: τα μέλη του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, τα μέλη της ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και τους συμμετέχοντες στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Στη συνέντευξη τύπου, παρέστησαν στελέχη του ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ και μέλη του Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και της ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ελλαδικό