Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, στην οποία έγινε γνωστό ότι η τελετή έναρξης του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, λόγω καιρικών συνθηκών, αλλάζει ημερομηνία.

Έτσι, επίσημα το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι ξεκινά το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας, με τον Χρήστο Φερεντίνο παρουσιαστή και τους Walkman the band να πλαισιώνουν μουσικά τη βραδιά.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του καρναβαλιού παραμένει ως έχει. Συγκεκριμένα…

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης 19.00 και επίκεντρο την πλατεία 23ης Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση με παρουσιαστή το Σάββα Πούμπουρα και η βραδιά θα κλείσει με συναυλία από το συγκρότημα «48 ores ft Lukia».

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, θα γίνει διαγωνισμός μίμησης και μεταμφίεσης, με τίτλο «Déjà Vu».

Θα ακολουθήσει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 το πρωί ο τελικός των παιχνιδιών στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, ενώ στις 22.00 της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί ένα ντίσκο πάρτι στις στο ξενοδοχείο Elite.

Το Καρναβάλι θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, με τη μεγάλη παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 14.30, με κατάληξη στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και θα την παρουσιάσει ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και Ήβη Αδάμου.

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 21.00, θα βραβευθούν οι νικήτριες ομάδες, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Elladiko