Με κάθε επισημότητα αναμένεται να γιορτάσει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 η Καλαμάτα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή του Χριστού!

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:30 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 22:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και και φυσικά η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής στους δρόμους της Καλαμάτας.

Στις 12:00 θα ψαλεί η παράκληση της Παναγίας και στις 18:00 θα τελεσθούν μεθέορτος εσπερινός και κτητορικό μνημόσυνο.

Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 το πρωί θα τελεσθούν η Θεία Λειτουργία και κτητορικό μνημόσυνο. Στις 17:00 θα τελεσθούν ο Εσπερινός και το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου.

Η ενθρόνιση της Παναγίας Υπαπαντής

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνος από το μόνιμο θρόνο της.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι έφορος, σκέπη και προστασία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ελλαδικό