Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 20:30 το Τρίο el Greco θα έρθει για πρώτη φορά στην Καλαμάτα παρουσιάζοντας στο κοινό ένα ρεσιτάλ μουσικής δωματίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το μουσικό σχήμα Τρίο el Greco ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2016 από τους ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες Φαίδωνα Μηλιάδη (βιολί), Αλέξη Καραϊσκάκη-Νάστο (βιολοντσέλο) και Θοδωρή Ιωσηφίδη (πιάνο) και έκτοτε έχει καταξιωθεί ως ένα από τα πιο ενεργά σχήματα μουσικής δωματίου της χώρας.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος είναι παράλληλα εστιασμένο σε δύο συνθέτες που επηρεάστηκαν εξίσου από την κλασική και τη λαϊκή παράδοση. Το φολκλορικό “Trio Gypsy” του Γ. Χάυντν και οι “8 Παραλλαγές” του Ν. Σκαλκώτα σε ένα παραδοσιακό θέμα για τρίο με βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, θα παρουσιαστεί το “Τrίο Dumky” του Α. Ντβόρζακ, έργο που διακρίνεται για τις απότομες μεταπτώσεις ανάμεσα σε λυρικά και δυναμικά τμήματα.

Με την συμπλήρωση 70 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και τον εορτασμό του έτους 2019 ως “έτος Ν. Σκαλκώτα”, ο Σύλλογος “Οι Φίλοι της Μουσικής
Καλαμάτας” με το μικρό αυτό αφιέρωμα επιχειρεί να συστήσει στο νεότερο κοινό της πόλης μέρος της σημαντικής εργογραφίας του.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ.

Ελλαδικό