Πάτρα, Ρέθυμνο, Ξάνθη, Κοζάνη και Καλαμάτα, είναι οι top 5 προορισμοί για αποκριάτικο ξεφάντωμα. Και δεν το λέμε εμείς… Πιο συγκεκριμένα, ο ενημερωτικός ιστότοπος “in2life.gr” στη στήλη του Ταξίδια – Προορισμοί, αναφέρεται στους πιο «ζωντανούς» αποκριάτικους προορισμούς της Ελλάδας γεμάτους εκδηλώσεις.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Καλαμάτα, λοιπόν, με το Καρναβάλι που διοργανώνεται μόλις πέντε χρόνια τώρα και παρόλα αυτά έχει καταφέρει να μπει δυναμικά σε αποκριάτικους ρυθμούς σε σύντομο χρονικό διάστημα και να είναι πανελλαδικής εμβέλειας, προσελκύοντας όλο και περισσότερο κόσμο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Το Καλαματιανό Καρναβάλι μπήκε ήδη δυναμικά στο χορό με μια μεγάλη τελετή έναρξης στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο. Οι γνωστές περσόνες όμως θα συνεχίσουν να παρελαύνουν στην πόλη… μαζί με τα άρματα: Στις 18/2 ο Σάββας Πούμπουρας θα παρουσιάσει τη Νυχτερινή Παρέλαση που θα ολοκληρωθεί με συναυλία του συγκροτήματος 48 Ώρες. Στις 20/2 στο Πνευματικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός μεταμφίεσης και παντομίμας Deja Vu, στις 25/2 στήνεται disco party στο ξενοδοχείο Elite ενώ την Κυριακή, την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα πλαισιώσουν οι φωνές των Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και Ήβης Αδάμου.

Τι να δείτε στην Καλαμάτα: Το Κάστρο, το ιστορικό κέντρο με τα όμορφα νεοκλασικά στα σοκάκια του, το Ιστορικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Σιδηροδρομικό Πάρκο της πόλης και την πιάτσα της Αριστομένους και της Ναυαρίνου, για άραγμα πλάι στη θάλασσα. Για ποτό και φαγητό, θα (επι)μείνετε στο ιστορικό κέντρο, όπου συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των εστιατορίων, ανάμεσα σε μπαράκια και στα clubs της παλιάς πόλης.

Πηγή: www.in2life.gr

Ελλαδικό