Πανέμορφες εικόνες από τον χιονισμένο Ταΰγετο αποτύπωσε ο φακός των Ιnstagrammers. Δεν είναι λίγες οι χειμωνιάτικες εικόνες που εμφανίστηκαν στο feed μας που σε τίποτα δε θυμίζουν τον καιρό των τελευταίων εβδομάδων.

Με μια γρήγορη αναζήτηση, μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας. Συνεχίζοντας -κατά μία έννοια- την αναζήτηση φωτογραφιών που απεικονίζουν διάφορα σημεία της Καλαμάτας, αυτήν τη φορά εστιάσαμε στον πανέμορφο βουνό της Καλαμάτας που δεν είναι άλλο από τον Ταΰγετο!

Αναζητώντας φωτογραφίες με το #taygetos οι επιλογές μας ήταν για ακόμη μία φορά πολλές. Εναλλακτικές και κλασικές, επαγγελματικές ή μη, με φίλτρο ή χωρίς, αποδεικνύουν πως οι φωτογραφίες “εμπνέονται” από τα ηλιοβασιλέματα.

View this post on Instagram

Ο Ταΰγετος είναι η υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου, εκτεινόμενη μεταξύ των λεκανών Μεγαλόπολης-Ευρώτα και Μεσσηνίας. Η κορυφή του έχει ύψος 2.407 μέτρα και ονομάζεται Προφήτης Ηλίας ή Αγιολιάς, από το ομώνυμο εκκλησάκι που κτίσθηκε κοντά στην κορυφή του, ενώ στα αρχαία χρόνια ονομαζόταν Ταλετός!!!!! Η ονομασία Ταΰγετος, όπως μαρτυρά ο Παυσανίας, έχει μυθολογικές ρίζες. Προέρχεται από την Ταϋγέτη, μία από τις Ατλαντίδες, η οποία, γεμάτη ντροπή από το αθέλητο ζευγάρωμά της με τον Δία, έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας σε γκρεμό του βουνού. Ο Όμηρος αποκαλεί τον Ταΰγετο “περιμήκειον”, λόγω του μεγάλου μήκους της οροσειράς, ενώ ο Ησύχιος ο Αλεξανδρεύς θεωρεί ότι το όνομά του προέρχεται από τη λέξη “ταΰς”, η οποία σημαίνει “μέγας” ή “πολύς”. Ο Βιργίλιος τον αναφέρει ως Ταΰγετα, ενώ κατά τη βυζαντινή περίοδο λεγόταν και Πενταδάκτυλος[2], λόγω των πέντε κορυφών του κεντρικού συγκροτήματος. Κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας επικράτησε η ονομασία Ζυγός του Μελιγού, από το σλαβικό φύλο των Μελιγγών οι οποίοι, μαζί με τους επίσης σλαβόφωνους Εζερίτες, κατοικούσαν εκεί[3]. Στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, η οροσειρά λεγόταν “Αγιολιάς ο μακρυνός”, από το μεγάλο μήκος της οροσειράς, μέχρι τελικά που ξαναπήρε το αρχαίο όνομα, Ταΰγετος. Από τους Έλληνες ναυτικούς που λαμβάνουν την κορυφή του σε διοπτεύσεις ονομάζεται “βουνό της Μάνης”.??????#winter2020#Spartanadventures #EuphoriaRetreat #ThisIsSparta #ScaryMary #feelthefearanddoitanyway#faraggi #anavriti #taygetos#canyon #canyoning #nature #naturelovers #exploretheworld #adventure#andrenaline#hikingtherapy #instahiking #photography #photooftheday #nature #naturephotography #trees #clouds #adventure #wanderlust

A post shared by the big Boss is mad \olllllo/ (@mpinos_panagiotis) on

View this post on Instagram

Το δικό μας αρσενικό βουνό ντυμένο με το αριστοκρατικό του κοστούμι. Άλλωστε οι αριστοκράτες δεν χρειάζονται ακριβά ρούχα για να λάμψουν… λάμπουν από μόνοι τους! Ταΰγετος. Η φωτογραφία είναι παλιά. Αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα που μοιάζουν με κουκκίδες στο χιόνι είναι σχεδόν αντράκια! #taygetos #greece #travelgreece #nature #nature_greece #greekblogger #snowmountain #snowing #snowing❄️ #greekmountains #lakonia #visit_sparta #travelbloggersgreece #travelphotography

A post shared by Family & travel blogger (@karidotsouflo.gr) on

View this post on Instagram

eosmnal#taygetos#profitisilias

A post shared by ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΛΑΩΝ (@oreibatikossullogosmolaon) on

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό