Το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο  ανακοίνωσε τη νέα του παραγωγή για το 2022. Πρόκειται για το έργο της Αργυρώς Μαργαρίτη ”Το γλέντι”, το οποίο μάλιστα παρουσιάζεται πρώτη φορά θεατρικά. 

Η επιλογή δεν είναι τυχαία, καθώς με αυτό τον τρόπο το ΜΕΘ γιορτάζει τα 45 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και συμμετέχει στο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η ανακοίνωση το ΜΕΘ αναφέρει τα εξής:

” Με πολύ μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε την επόμενη θεατρική παραγωγή του ΜΕΘ, την πρώτη για το 2022. Πρόκειται για το εξαιρετικό θεατρικό έργο ” Το γλέντι ” της Αργυρώς Μαργαρίτη, σε πρώτη μάλιστα παρουσίαση. Ένα έργο  αφιερωμένο στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή. Όλο το δυναμικό του ΜΕΘ με μεγάλη συγκίνηση και ενθουσιασμό έχει ξεκινήσει να οργανώνει τη μεγάλη αυτή παραγωγή η οποία χρονικά συμπίπτει και με τον εορτασμό των 45 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας του ΜΕΘ στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου.

    Η παράσταση αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας τον οποίο ευχαριστούμε για την τιμή να συμμετάσχει το ΜΕΘ στις εκδηλώσεις μνήμης και πρωτίστως την Πρόεδρο κ. Μητράκου για τη βοήθεια σε πολλούς τομείς της παραγωγής.

    Στο σημείο αυτό θα θέλαμε από τα βάθη της καρδιάς μας να ευχαριστήσουμε τη σπουδαία συγγραφέα και άνθρωπο του πολιτισμού κ. Μαργαρίτη για την προσφορά του καταπληκτικού της έργου, μα πάνω απ΄όλα για το θερμό τρόπο με τον οποίο αγκάλιασε την προσπάθειά μας.

    Για την παράσταση αυτή, τη σκηνοθεσία της οποίας θα κάνει ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος, σας καλούμε όλους φορείς, συλλόγους, ΜΜΕ ή απλούς ανθρώπους που θα θέλατε να συμμετάσχετε με διάφορους τρόπους, να έρθετε σε επαφή μαζί μας. Το ΜΕΘ σας περιμένει να τιμήσουμε μαζί τη μεγάλη επέτειο.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

45 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΘ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΕΝΑ ” ΓΛΕΝΤΙ ”.

Σας ευχαριστούμε

( Όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν θα δοθεί και η δια ζώσης συνέντευξη τύπου με … εκπλήξεις)¨ 

Ελλαδικό