Μετά από δυο χρόνια, λόγω της πανδημίας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργανώνει ξανά την ετήσια Γιορτή Λαδιού, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 20:00.

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης, όπως και τις προηγούμενες φορές, είναι να γνωρίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το κυριότερο προϊόν που παράγει η Μεσσηνιακή Γη και για το οποίο, ο Σύλλογός μας πρέπει να είναι ο καλύτερος πρεσβευτής στις εξορμήσεις του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συμπαραστάτης σε αυτή την Εκδήλωση είναι το «Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας» από το οποίο  θα έρθουν ειδικοί επιστήμονες για την ελιά και το ελαιόλαδο όπου θα καταθέσουν την επιστημονική τους γνώση και εμπειρία. Θα μας μιλήσουν για ορθές καλλιεργητικές πρακτικές και ότι άλλο χρειάζεται για την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών  προϊόντων.

Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και γευσιγνωσία ελαιολάδου από την Ομάδα Γευσιγνωσίας του Σχολείου.   

Η παραλαβή των δειγμάτων  θα γίνεται από σήμερα και κάθε βράδυ, στα γραφεία μας στο Ανατολικό Κέντρο, από τις 21:00 μέχρι τις 22:00. Το Σάββατο, η παραλαβή θα γίνει μόνο το απόγευμα από τις 17:00 μέχρι τις 18:00. Η ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται, είναι μισό λίτρο (500) ml. 

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου καθώς και στα τηλέφωνα: 2721097733 και 6942553154.

Ελλαδικό