Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Νοσηλευτών Χειρουργείου (ΣΥ.Δ.ΝΟ.Χ.) διοργανώνει και φέτος στο 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής του ΣΥ.Δ.ΝΟ.Χ., το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19-22 Οκτωβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Elite στην Καλαμάτα.

Αυτήν τη χρονιά, όπως αναφέρεται, επιλέχθηκε, η Πελοπόννησος και μια πόλη που είναι κτισμένη στην παρυφή του Ταϋγέτου, στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: Η ιστορία της Καλαμάτας χάνεται στα βάθη των αιώνων. Από τα ιστορικά δεδομένα του 10ου αιώνα, γίνεται η πρώτη αναφορά στην πόλη, με το όνομα Καλαμάτα και επιβεβαιώνει η στρατηγική θέση και η σημασία του οικισμού, που αποτελούσε ήδη την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Στην νεότερη ελληνική ιστορία, η περιοχή της Καλαμάτας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821 μαζί με την περιοχή της Μάνης. Στις 23 Μαρτίου του 1821, η Καλαμάτα έγινε η πρώτη μεγάλη πόλη της Ελλάδας που αποτίναξε από πάνω της τον τούρκικο ζυγό, ενώ στην πόλη αυτή συστήθηκε και λειτούργησε η πρώτη ελεύθερη τοπική Βουλή, η Μεσσηνιακή Γερουσία. Ακόμη, από εδώ στάλθηκε το πρώτο επίσημο έγγραφο της Επαναστάσεως, η περίφημη «Διακήρυξις» του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και της Μεσσηνιακής Γερουσίας «προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς» και εκδόθηκε η πρώτη Ελληνική εφημερίδα «Σάλπιγξ Ελληνική» την 1η Αυγούστου 1821.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η νεότερη τεκμηριωμένη γνώση στο χώρο της Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής. Για αυτό και το επιστημονικό πρόγραμμα έχει πλαισιωθεί από εξαιρετικές ειδικές διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, κλινικά φροντιστήρια και διαδραστικές συνεδρίες που θα καλύψουν το ευρύ φάσμα των αναγκών που αναδύονται καθημερινά στα πλαίσια της καθημερινής κλινικής άσκησης του επαγγέλματός μας, ως Περιεγχειρητικοί Νοσηλευτές.

 

Ελλαδικό