Την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 ξεκινά το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, πολύπλευρο και πολύμορφο, με σπουδαίες συμμετοχές τόσο από την Ελλάδα όσο από το εξωτερικό.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Κατερίνα Κασιούμη και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας ΦΑΡΙΣ, Αναστασία Μπελογιάννη, κάλεσαν όλον τον κόσμο να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ, τονίζοντας τη σημασία που έχει ένα τέτοιο γεγονός για την πόλη της Καλαμάτας. Η τέχνη, άλλωστε, δεν υπάρχει χωρίς τους ανθρώπους της.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ξένοι καλλιτέχνες και τα έργα τους. Φέτος, παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Παραλία και στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και, φυσικά, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού, όπως και στο Στούντιό του. Παράλληλα, το Ζουμπούλειο Μέγαρο –όπου βρίσκονται και τα γραφεία του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας και του Φεστιβάλ–, μαζί με το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και το Αμφιθέατρο του Κάστρου θα υποδεχθούν μέρος του φετινού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού επενδύει ιδιαίτερα στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, επιλέγοντας να οργανώσει τόσο ένα πολυήμερο σεμινάριο, όσο και εργαστήρια ή masterclass μικρότερης έως και μονοήμερης διάρκειας.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του –κυρίως, ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές προβολές, πάντα σε σχέση με το χορό και παρουσιάσεις της δουλειάς των σεμιναρίων με ελεύθερη είσοδο για όλους, αλλά και ένα ρεσιτάλ πιάνου– εμπλουτίζουν το καθαρά χορευτικό πρόγραμμα.

Δείτε επίσης:

Ξεκινά η προπώληση εισιτηρίων για το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού για 23η χρονιά στην Καλαμάτα

Ελλαδικό