Με το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο – Μπαλέτο της Λορραίνης από τη Γαλλία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις διεθνώς αναφορικά με τον σύγχρονο χορό.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η πόλη μας για 23η χρονιά από 14 έως 23 Ιουλίου 2017, με σπουδαίες συμμετοχές τόσο από την Ελλάδα όσο από το εξωτερικό, προσελκύοντας τους φίλους του χορού από όλον τον κόσμο.

Το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2017, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας άναψε τα φώτα του για ακόμη μία φορά και υποδέχθηκε τους φίλους του σύγχρονου χορού που βρέθηκαν εκεί με σκοπό να παρακολουθήσουν το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού.

Στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ, η οποία πραγματοποιήθηκε με πλήθος κόσμου το παρών έδωσαν, όπως ήταν φυσικό, λάτρεις του χορού, άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος, πολιτικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων ήταν, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κατερίνα Κασιούμη, οι βουλευτές της Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας και Γιώτα Κοζομπόλη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κ.α.

Να αναφερθεί ότι φέτος οι παραστάσεις του 23ου Φεστιβάλ δεν θα περιορισθούν μόνο στο Μέγαρο, αλλά θα απλωθούν σε ολόκληρη την πόλη… γιατί η τέχνη είναι παντού.

Κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, Ζουμπούλειο Μέγαρο –όπου βρίσκονται και τα γραφεία του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας και του Φεστιβάλ–, Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και το Αμφιθέατρο του Κάστρου θα υποδεχθούν μέρος του φετινού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Δείτε κάποιες φωτογραφίες από την πρεμιέρα… 

Οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι τις 23 Ιουλίου 2017.

Δείτε επίσης:

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σε ολόκληρη την πόλη

Ελλαδικό
Avatar photo
Η Κυριακή Παπακωνσταντίνου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ ηθικής φιλοσοφίας. Γράφει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.