Όπως είναι λογικό για τον μήνα Αύγουστο, τα πανηγύρια και οι τοπικές παραδοσιακές γιορτές στην Καλαμάτα και στις γύρω περιοχές δεν έχουν λάβει τέλος. Παρακάτω αναφέρουμε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο…

Η έκθεση “Άρτος – Οίνος – Έλαιον” ξεκινά σήμερα 22 έως 24 Αυγούστου και διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά από τον Δήμο Καλαμάτας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Στόχος της συγκεκριμένης έκθεσης είναι η προβολή των μεσσηνιακών προϊόνντων, αλλά και του λαϊκού μας πολιτισμού, τα ήθη και τα έθιμα που συνδέονται με τις καλλιέργειες. Φέτος η έκθεση θα εστιάσει στο ελαιόδενδρο και στα προϊόντα του.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/08

1. Παραδοσιακό πανηγύρι στο Κεφαλόβρυσο (Χαλβάτσου) με ζωντανή λαϊκή-δημοτική ορχήστρα «Μουσικές βοήθειες».

2. Πανηγύρι στον Δάρα  Μεσσηνίας με την ορχήστρα «Ήχος του Νότου».

3. Ο πολιτιστικός σύλλογος Καρβελαίων Καλαμάτας «Παναγία η Σιδηρόπορτα διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα στο Καρβέλι, στις 21:00.

4. 30η Γιορτή Πατάτας στην Αλαγονία στον Ταΰγετο. Συμμετέχουν  η Δημοτική ορχήστρα και το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας.

5. Beach Party στην παραλία Βελίκας, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Παρεμβατικό Σύλλογο Βελίκας.

6. Γιορτή Αγκινάρας στη Μικρομάνη με τον Γιώργο Μαρίνη και την ορχήστρα του, διοργανώνει ο  Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Μικρομάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/08

1. Παραδοσιακό πανηγύρι στο Χωματερό με τη Νάντια Καραγιάννη, διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Χωματερού «Άγιοι Θεόδωροι».

2. Ο πολιτιστικός σύλλογος Καρβελαίων Καλαμάτας «Παναγία η Σιδηρόπορτα διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα στο Καρβέλι, στις 11:00.

3. Πανηγύρι στην Κρύα Βρύση Πηγαδιών το πρωί της Κυριακής με λαϊκή δημοτική ορχήστρα.

Ελλαδικό
Η Κυριακή Παπακωνσταντίνου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ ηθικής φιλοσοφίας. Γράφει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.