Το Σαββατοκύριακο αυτό οι εκδηλώσεις στην πόλη της Καλαμάτας δεν σου επιτρέπουν να βαρεθείς…από βραδιά ποίησης και διαλέξεις μέχρι συναυλία και εργαστήρι Γλυπτικής δίπλα στη θάλασσα! Όλα παίζουν στην Καλαμάτα…

ΣΑΒΒΑΤΟ

1. Βραδιά ποίησης και μουσικής στην Αρχαία Μεσσήνη

Σήμερα, Σάββατο 1 Αυγούστου και ώρα 8:30μ.μ., ο Δήμος Μεσσήνης και o Σύλλογος των Απανταχού Νησιωτών «Ο ΠΑΜΙΣΟΣ», συνδιοργανώνουν στον χώρο του θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης βραδιά ποίησης και μουσικής.

Η συγκεκριμένη βραδιά είναι αφιερωμένη στον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη και εμπλουτισμένη με μουσικά αποσπάσματα από την κωμωδία «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε μουσική Δ. Σαββόπουλου, καθώς και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι στο δεύτερο μέρος.

Οι συντελεστές της βραδιάς θα είναι οι μεσσήνιοι καλλιτέχνες, Γιάννης Θωμόπουλος, Δημ. Χαρλέπας, Ευτυχία Δημητρακοπούλου και η 8μελής λαϊκή ορχήστρα «Μελίγυρις» με αρχιμουσικό τον Κώστα Νικολέα. Τους στίχους των ποιητών θα αποδώσει η ηθοποιός Βασιλική Σαραντοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

2. Διάλεξη με τον δρ. Γιάννη Καλογεράκη

Σήμερα, ξεκινά η 1η διάλεξη που διοργανώνει το “Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας” με τον Δρ. Γιάννη Καλογεράκη στο ξενοδοχείο Elite City Resort και ώρα 20:00 – 22:00. Ο Δρ. Γιάννης Καλογεράκης αποτελεί έναν από τους πιο εμψυχωτικούς και ενδυναμωτικούς ομιλητές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η διάλεξη θα έχει ως θέμα: “Χτίζοντας την μπράντα μας –  Άνδρες & Γυναίκες, αλληλοκατανόηση & συνεργασία” και απευθύνεται κυρίως σε εργαζόμενους του τουριστικού τομέα, χωρίς όμως να αποκλείεται η παρουσία των υπολοίπων.

ΚΥΡΙΑΚΗ

1. Συναυλία με τους “Jukebox & Friends”

Την Κυριακή 2 Αυγούστου στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας, στις 21.00, συναυλία με τους “Jukebox & Friends”, με ελεύθερη είσοδο!

Οι Jukebox & Friends έχουν τα πάντα μέσα τους, όπως και ένα παλιό καλό jukebox. Με ρυθμούς Reggae, Funk, Rock ‘n’ Roll, Blues, Swing και Disco διασκευάζουν ό,τι βρεθεί μπροστά τους. Με καλοκαιρινή διάθεση και πάντα σύμφωνοι με το πνεύμα της εποχής, σας προσκαλούν να ταξιδέψετε μαζί τους την Κυριακή 2 Αυγούστου στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας. Διαλέξτε κομμάτι, πατήστε το κουμπί και ελάτε μαζί τους σε ένα πάρτι που τα έχει όλα!

Συμμετέχουν οι:  Γιώργος Χόχωλης (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή), Ηλίας Σαμαρτζής  (ακουστική κιθάρα, φωνή), Νίκος Μανιάτης (πλήκτρα), John Forow (σαξόφωνο, φωνή, φυσαρμόνικα), Παντελής Μουτζούρης (ηλεκτρικό μπάσο), Χρίστος Κοτσομύτης (ντραμς).

2. Παραδοσιακό Σεργιάνι στην Τοπική Κοινότητα Λαιΐκων

Την Κυριακή 2 Αυγούστου στην Πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Λαιΐκων, στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό σεργιάνι με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου, το οποίο συνδιοργανώνεται με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαιΐκων «Η Πρωτοπορία». .

Συμμετέχουν: Σύλλογος Γυναικών Πεταλιδίου, Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή», Πολιτιστικός Σύλλογος Λαιΐκων «Η Πρωτοπορία», Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας «Η Αγία Τριάδα», Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας

3. Διάλεξη με τον δρ. Γιάννη Καλογεράκη

Την Κυριακή 2 Αυγούστου και ώρα 20:00–22:00 θα πραγματοποιηθεί η 2η διάλεξη του Δρ Γιάννη Καλογεράκη, που διοργανώνει το «Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας», στο ξενοδοχείο Elite City Resort. Το θέμα της συγκεκριμένης διάλεξης θα είναι: “Πως να μεγαλώσετε έξυπνα παιδιά με την καρδιά σας (EQ, SQ, CQ)” και απευθύνεται κυρίως σε γονείς ή μέλλοντες γονείς, χωρίς να αποκλείεται η παρουσία των υπολοίπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το Σαββατοκύριακο αυτό,  το 2ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής στο λιμάνι της Καλαμάτας, το οποίο διοργανώνει το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, θα είναι ανοιχτό για το κοινό που θέλει να έρθει πιο κοντά στον χώρο της Γλυπτικής.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει ως στόχο να αναδείξει την τέχνη της Γλυπτικής με παραστατικό τρόπο, προσφέροντας παράλληλα μια ευκαιρία προβολής του τόπου και του πολιτισμού. Είναι μια συνάντηση Μεσσήνιων καλλιτεχνών, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης να έρθουν σε επαφή με την πανάρχαια αυτήν τέχνη. Συγκεκριμένα, θα ασκείται δημόσια μπροστά στον κόσμο, ο οποίος θα μπορεί να έχει άμεση επικοινωνία με τους δημιουργούς των γλυπτών.

Αυτήν τη χρονιά θα συμμετέχουν οι γλύπτες: Γιάννης Γκούζος, Παναγιώτης Λάμπρου, Μαριάννα Βουτσινά, Γιώργης Βραχνός και ο λιθοξόος – λιθογλύπτης Kristo Licaj, το τμήμα Γλυπτικής από το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας.

Ελλαδικό
Η Κυριακή Παπακωνσταντίνου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ ηθικής φιλοσοφίας. Γράφει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.