Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην πόλη της Καλαμάτας και στις γύρω περιοχές είναι πολλές και ικανοποιούν όλα τα γούστα, από θεατρικές παραστάσεις μέχρι και… πανηγύρια.

1. “Ηλέκτρα” του Ευριπίδη 

Το αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας παρουσιάζει σήμερα, 7 Αυγούστου και ώρα 21:15, την τραγωδία του Ευριπίδη “Ηλέκτρα”. Η “Ηλέκτρα” αποτελεί μια διεθνών προδιαγραφών παραγωγή του Θεάτρου Badminton, που φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή το ανεξάντλητο κοίτασμα της αρχαίας δραματουργίας με το πιο καινοτόμο πρόσωπο του ελληνικού θεάτρου.

Την “Ηλέκτρα” σκηνοθετεί ο πανεπιστημιακός δάσκαλος και Ακαδημαϊκός κ. Σπύρος Α. ΕυαγγελάτοςΤον ρόλο της Ηλέκτρας ερμηνεύει μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, η κάτοχος του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» Μαρίνα Ασλάνογλου και το ρόλο του Ορέστη ο Θανάσης Κουρλαμπάς. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της παράστασης βρίσκονται, επίσης, η Μαρίνα Ψάλτη (Κλυταιμνήστρα), ο Θοδωρής Κατσαφάδος (Αγγελιαφόρος), ο Γιώργος Ψυχογιός (Γεωργός) και ο Γιάννης Βόγλης (Παιδαγωγός).  Τον θίασο πλαισιώνει ένας δεκαπενταμελής  γυναικείος Χορός, δίνοντας σάρκα και οστά στο μύθο.

2. “Βάκχες” του Ευριπίδη 

Το Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης υποδέχεται σήμερα την παράσταση “Βάκχες” του Ευριπίδη από το πειραϊκό θέατρο.  Η παράσταση που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού, του υπουργείου τουρισμού, του ΕΟΤ και της πανελλήνιας ομοσπονδίας κωφών θα έχει- καθώς μας εξηγεί ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Παπαθεοδώρου- την εξής πρωτοτυπία: είναι η πρώτη παράσταση αρχαίου δράματος μεταφρασμένη στην ελληνική και διεθνή νοηματική γλώσσα. Δύο διερμηνείς για τους κωφούς στα δύο άκρα της σκηνής θα μεταφράζουν την παράσταση στη δική τους γλώσσα.

Οι συντελεστές του έργου είναι: Γιώργος Παπαθεοδώρου (σκηνοθεσία), Κυριάκος Κερανόπουλος (Διεύθυνση παραγωγής), Χρήστος Σάββας (μετάφραση), Σάκης Τσιλίκης (μουσική), Τούλα Καρώνη (στίχοι χορικών), Κάλια Θεοδοσιάδη (χορογραφία).

Διανομή ρόλων: Στο ρόλο του θεράποντα (φιλική συμμετοχή): Σπύρος Φωκάς, Αγαύη: Τιτίκα Σαριγκούλη, Διόνυσος 1και2: Κυρ. Υψηλάντη- Βασίλης Ζώης, Τειρεσίας: Αλεξ. Μαρτζούκος, Πενθέας: Π. Τσαπαλιάρης, Κάδμος: Σπ. Κατηφόρης, Αγγελιαφόρος Α και Β: Ν. Αφιανάς, Χορός: Εβ. Φιτσαντωνάκη- Κατ. Χολή- Μαρ. Μανόνα- Κων. Σπάθη-Ιφ. Καφετζοπούλου- Κελ. Νικηφόρου.

3Θέατρο σκιών

Σήμερα από τις 9 μ.μ. – 10μ.μ. στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί θέατρο σκιών.

4. Πανηγύρι στο Χαροκόπιο

Πανηγύρι με τους Γιώτα και Κώστα Κόκκορη.

5. Γιορτή Λαδιού και Λαλαγγίδας

Σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Βλαχόπουλο από το Σύλλογο Γυναικών.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2ο ανοιχτό εργαστήρι Γλυπτικής στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπως και η έκθεση «Μπλε» των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Καλαμάτας θα είναι και σήμερα ανοιχτά για το κοινό.

Ελλαδικό
Η Κυριακή Παπακωνσταντίνου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ ηθικής φιλοσοφίας. Γράφει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.