1. “Μέρες Ραδιοφώνου” στο κάστρο της Καλαμάτας

Σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 21:30 παρουσιάζεται στο Κάστρο της πόλης η μουσική θεατρική παράσταση ¨Μέρες Ραδιοφώνου”, με τους Αντώνη Λουδάρο, Ματθίλδη Μαγγίρα,  Νίνα Λοτσάρη,  Παναγιώτη  Πετράκη,  Νεφέλη Ορφανού και Μάκη  Δελαπόρτα.

Ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι, στις πιο νοσταλγικές μέρες του ελληνικού ραδιοφώνου θα σας κρατήσει συντροφιά με αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένες εκπομπές, που σφράγισαν την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Ξεκινώντας από την δημιουργία της ελληνικής ραδιοφωνίας το 1938 και για πενήντα ολόκληρα χρόνια. Στην παράσταση θα ακουστούν  επίσης, τραγούδια όλων των μεγάλων μας δημιουργών όπως: Μουζάκη, Σουγιούλ, Πλέσσα, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σπάρτακο, Σπανό, Κατσαρό, Λοΐζο, που σφράγισαν ανεξίτηλα τα ελληνικά ερτζιανά στις μέρες που πέρασαν.

2. Θέατρο Σκιών

Σήμερα από τις 9 μ.μ. – 10μ.μ. στο Ελαιοχώρι-Περιβολάκια θα πραγματοποιηθεί θέατρο σκιών.

3. Έκθεση “Μπλε”

Σήμερα και μέχρι τις 18 Αυγούστου και ώρα 7μ.μ. – 10μ.μ. στο Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Καλαμάτας, Ναυαρίνου 8, πραγματοποιείται η έκθεση «Μπλε» των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Καλαμάτας.

Η έκθεση περιλαμβάνει επιλογή έργων των μικρών και μεγάλων σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηριού. Θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής, αγιογραφίας, ελευθέρου και γραμμικού σχεδίου. Επίσης, αναρτήθηκε στην πρόσοψη του κτηρίου όπου στεγάζεται το Εικαστικό Εργαστήριο (πρώην Γυμνάσιο Παραλίας), μια μεγάλη και πολύ όμορφη αφίσα που αποτελείται από 100 ζωγραφιές, τις οποίες έχουν δημιουργήσει οι μαθητές των παιδικών τμημάτων.

4. 2ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής

Και σήμερα, το 2ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής στο λιμάνι της Καλαμάτας, το οποίο διοργανώνει το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, θα είναι ανοιχτό για το κοινό που θέλει να έρθει πιο κοντά στον χώρο της Γλυπτικής.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει ως στόχο να αναδείξει την τέχνη της Γλυπτικής με παραστατικό τρόπο, προσφέροντας παράλληλα μια ευκαιρία προβολής του τόπου και του πολιτισμού. Είναι μια συνάντηση Μεσσήνιων καλλιτεχνών, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης να έρθουν σε επαφή με την πανάρχαια αυτήν τέχνη. Συγκεκριμένα, θα ασκείται δημόσια μπροστά στον κόσμο, ο οποίος θα μπορεί να έχει άμεση επικοινωνία με τους δημιουργούς των γλυπτών.

Αυτήν τη χρονιά θα συμμετέχουν οι γλύπτες: Γιάννης Γκούζος, Παναγιώτης Λάμπρου, Μαριάννα Βουτσινά, Γιώργης Βραχνός και ο λιθοξόος – λιθογλύπτης Kristo Licaj, το τμήμα Γλυπτικής από το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας.

Ελλαδικό