Σήμερα, Τρίτη 28 Ιουλίου στις 21.00, στην κεντρική προκυμαία, ο Δήμος Καλαμάτας παρουσιάζει τους «Χοροσταλίτες», σε μια συναυλία που θα μας ταξιδέψει στην Ελλάδα από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη με παραδοσιακή μουσική, στην οποία προστίθενται έντεχνες και ρεμπέτικες πινελιές.

Οι «Χοροσταλίτες» είναι ένα μοντέρνο σχήμα έξι μουσικών, οι οποίοι αγαπούν και παίζουν παραδοσιακό, έντεχνο και ρεμπέτικο τραγούδι. Το όνομά τους προέρχεται από την Ικαρία, από το ρήμα «χοροσταλίζω», που σημαίνει χορεύω διαρκώς, χορεύω ασταμάτητα. Δημιουργούν δικά τους τραγούδια σε μουσική και στίχους, βασισμένα όμως πάνω στην παραδοσιακή μουσική, δηλαδή «νέα βήματα σε παλιά μονοπάτια».

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους Δήμητρα Καχριμανίδη στο λαούτο και το τραγούδι, τον Μάνθο Μουστάκα στο τραγούδι, τον τζουρά και την κιθάρα, τη Σταυρούλα Κούκουνα στο σαντούρι και τον ταμπουρά,  τον Τάσο Γουσέτη στο βιολί, τον Φάνη Φωτόπουλο στο κλαρίνο, το μπουζούκι και το τραγούδι και τον Βασίλη Μεσσαριτάκη στα κρουστά και  την τσαμπούνα.

Ελλαδικό