Ζωντανή μουσική, τοπικές γιορτές, θέατρο, λογοτεχνική βραδιά, ρεσιτάλ για πιάνο και βιολί… η ημέρα τα έχει όλα. Η Καλαμάτα και οι γύρω περιοχές προσφέρουν σήμερα πολλές επιλογές για να περάσει κάποιος όμορφα τη βραδιά του.

1. Ο Λάκης Παπαδόπουλος στην Καλαμάτα

Σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, ο Λάκης Παπαδόπουλος (ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ) στο Yiamas Gastro Bar. Μαζί του ο Παντελής Αμπατζής.

2. “Δίκην Ορέστειας”

Στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Στούπας σήμερα 21 Αυγούστου και ώρα 21:00, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση “Δίκην Ορέστειας”.

Θέατρο, κινηματογράφος και περφόρμανς συνταξιδεύουν στην ίδια παράσταση.

Μονόλογοι από το έργο των Αισχύλου, Μπέκετ, Ευριπίδη και Παπαδιαμάντη πλέκονται με την κινηματογραφική αφήγηση του Ντοστογιέφσκι και του Τερζάκη και διηγούνται την πορεία της αδικημένης ψυχής από την αγανάκτηση και το θυμό ως την αυτοδικία, πιάνοντας το νήμα από τη θέσπιση του πρώτου δικαστηρίου.

Πρόκειται για μια πρόσκληση ανοιχτή που με αφορμή τη μητροκτονία επιχειρεί μια διεισδυτική κατάβαση στην ιστορία της εκδίκησης, επιστρέφοντας στα μυθολογικά μας αρχέτυπα. Παράλληλα, πρόκειται για μια πρόκληση κλειστή να ανιχνευτεί το αίμα που φωνάζει μέσα μας.

3. 8η Γιορτή χονδροκάτσαρης ντομάτας και κρεμμυδιού στη Μεταμόρφωση στον χώρο του δημοτικού σχολείου, στις 21:30, την οποία διοργανώνει   ο Πολιτιστικός σύλλογος γυναικών Μεταμόρφωσης.

4. Ο σύλλογος Γυναικών Μελιγαλά διοργανώνει τη Γιορτή της χυλοπίτας και του τραχανά, σήμερα στην κεντρική πλατεία του Μελιγαλά στις 21:00. Ζωντανή μουσική με το συγκρότημα “Εκτός απροόπτου”.

5. Διεθνές Θερινό Φεστιβάλ Μουσικής στον Πύργο της Μάνης

Ρεσιτάλ για πιάνο και βιολί με έργα των D. Scarlatti, M. Ravel, S. Prokofieff, F. Schubert, J. Brahms, με τους Aris Alexander, Blettenberg (πιάνο) και Ursula Kortschank (βιολί).

Το Διεθνές Θερινό Φεστιβάλ Μουσικής διοργανώνεται και φέτος στον Πύργο της Μάνης στο “Mani – Sonnenlink”. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 9 μ.μ.

6. Λογοτεχνική Βραδιά στον Αγρίλη Φιλιατρών

Ο Όμιλος φίλων Αγρίλη διοργανώνει λογοτεχνική βραδιά με θέμα τη θάλασσα. Παρουσίαση: φιλιατρινοί λογοτέχνες και φιλική συμμετοχή με μουσική και τραγούδι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο “ΜΠΑΡΑΚΑ” στις 21:00.

7. “Βόλτα στα αστέρια” στο σχολείο του χωριού στο Μαυρομάτι με τον Ιωάννη Οικονομόπουλου και τον Ανδρέα Ρεϊτζόπουλο, στις 9.30 μ.μ..  Διοργανώνει ο Πολιτιστικός σύλλογος των απανταχού Μαυρομματαίων “Αρχαία Μεσσήνη”.

Ελλαδικό
Κυριακή Παπακωνσταντίνου
Η Κυριακή Παπακωνσταντίνου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ ηθικής φιλοσοφίας. Γράφει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.