Θέατρο, παραδοσιακό γλέντι, διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής με τη συνοδεία μουσικής… σήμερα οι επιλογές διαφέρουν.

1. Πριν το χάραμα 

Το αμφιθέατρο του κάστρου της Καλαμάτας παρουσιάζει στις 18 Αυγούστου και ώρα 21:30 την παράσταση “Πριν το χάραμα”. Ένα ιδιαίτερο, γεμάτο αγαπημένα τραγούδια και συναίσθημα θεατρικό έργο του Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση

Το έργο είναι γεμάτο από λαϊκά τραγούδια που όλοι αγαπάμε. Ταυτόχρονα όμως είναι μια πολύ δυνατή και συγκινητική ερωτική ιστορία, που διαδραματίζεται μεταπολεμικά, στα χρόνια ακριβώς των μεγάλων λαϊκών δημιουργών, τραγουδιών και φωνών.

Οι ήρωες του έργου είναι άνθρωποι του τραγουδιού που ζουν με πάθος τα πάθη τους! Οι ιστορίες τους διατρέχουν την νεότερη ιστορία της Ελλάδας από την απελευθέρωση, στον Εμφύλιο, στην μεταπολεμική Ελλάδα και την δικτατορία. Ζωές γεμάτες κρυφές παγίδες, σκοτεινά μονοπάτια και μυστικούς γκρεμούς. Αγάπες απελπισμένες και ψυχές αγιάτρευτες μέχρι την τελευταία τους ώρα. Πάντα με πίστη στην αλήθεια της καρδιάς!

Η διανομή είναι πολυάνθρωπη, περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες. Τους βασικούς ρόλους έχουν αγαπημένοι τραγουδιστές και καλού ηθοποιοί: (αλφαβητικά) Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Ευθύμης Ζησάκης, Κατερίνα Κούκα, Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ορέστης Τζιόβας. Σκηνοθετούν οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας. Ένα επιτελείο από καταξιωμένους συντελεστές έχουν αναλάβει να «ντύσουν» θεατρικά, το έργο ενώ τις ερμηνείες των τραγουδιστών πλαισιώνει ζωντανή ορχήστρα.

2. Πανηγύρι στον Άγιο Φλώρο διοργανώνει ο σύλλογος «Οι φίλοι του Πάμισου». Είσοδος ελεύθερη.

3. 14η Γιορτή του σύκου

Πραγματοποιείται στον Πολύλοφο Μεσσηνίας στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο. Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται ο διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής με συντονιστή και μέλος της κριτικής επιτροπής τον Ευτύχη Μπλέτσα. Στη μουσική βραδιά συμμετέχουν οι: Σοφία Παπάζογλου, Ασπασία Στρατηγού, Στέφανος Δορμπαράκης.

Ελλαδικό