Το ντοκιμαντέρ της Ralitza Dimitrova “Τι χρώμα έχει αυτός ο κόσμος”, θα προβληθεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στις 21:00 στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.

Το ντοκιμαντέρ που τιμήθηκε από την Επιτροπή Ισότητας του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, μας μιλάει για την ποιήτρια Danila Stoyanova, η οποία πέθανε στα 23 της και η οποία μιλούσε για τη ζωή, το θάνατο και την αναγέννηση μέσω της ποίησής της.
Τριάντα πέντε χρόνια μετά οι φίλοι της βρίσκουν το νόημα στις δικές τους ζωές μέσω των αναμνήσεων της και της πνευματική της παρακαταθήκης.

Η κριτική επιτροπή γοητεύτηκε από το αφιέρωμα στην βουλγαρικής καταγωγής ποιήτρια, Ντανίλα Στρογιάνοβα (Σόφια 1961-Παρίσι 1984). Είναι το πορτραίτο μια γυναίκας που πέθανε τραγικά σε μια νεαρή ηλικία μετά από μάχη με τον καρκίνο. Η Ντανίλα δεν σταμάτησε ποτέ να γράφει, ούτε στις τελευταίες της στιγμές. Αυτό το ποιητικό ντοκιμαντέρ πλησιάζει τον ποιητικό κόσμο της και δίνει σε αυτό το ξεχασμένο υλικό μια νέα υπόσταση. “Η ταινία μπορεί να μην σώσει τον κόσμο αλλά είναι μια συγκινητική και αληθινή ταινία, μάλλον χαμηλού κόστους αλλά που γοητεύει τις αισθήσεις μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά το σκεπτικό της επιτροπής.

Γενική είσοδος: 2 ευρώ.

Την επόμενη Δευτέρα 2 Μαρτίου, Καθαρά Δευτέρα, δεν θα πραγματοποιηθεί προβολή.

Elladiko