Μεγάλη απήχηση είχε η προβολή του ντοκιμαντέρ ”Άγγιξα. Αγάπησα. Έσκαψα” του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα για τον Πέτρο Θέμελη.  Η επιτυχημένη αυτή εκδήλωση που συνέβη την Κυριακή 8 Ιουνίου έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας και διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρέβεζα» σε συνεργασία με το «Διάζωμα». 

Το ντοκιμαντέρ προλόγισε, εκτός των άλλων, ο Σταύρος Μπένος ως πρόεδρος του Διαζώματος ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για τη γονιμοποίηση δύο ποιητών, ενός από τους ελαχιστους μέντορες της ζωής του, εννοώντας τον Πέτρο Θέμελη κι ενός ποιητή της εικόνας, του Μπάμπη Τσόκα.

Στην εκδήλωση μίλησε, επίσης, ο Γιώργος Ηλιόπουλος ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα του ντοκιμαντέρ και ενέφερε πως η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, συλλογικά και ατομικά, θα το προωθήσει σε πολλά κέντρα Ελληνισμού ανά τον κόσμο.

Τέλος, η Καλαματιανή ερμηνεύτρια Μυρτώ Καμβυσίδη αφιέρωσε στον Πέτρο Θέμελη το τραγούδι των Σειρήνων από την Οδύσσεια του Ομήρου μελοποιημένο από τον Μεσσήνιο μουσικολόγο ερευνητή Γιώργο Λυκούρα, επισημαίνοντας ότι ήταν το πρώτο τραγούδι που ακούστηκε στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

 

Δείτε το εν λόγω ντοκιμαντέρ παρακάτω:

 

Απόσπασμα της εκδήλωσης:

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

themelis-preveza-2 themelis-preveza-3

Elladiko