Οι “Θεατροδράσεις” είναι μια σειρά μαθητικών παραστάσεων, που διοργανώνονται από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για τρίτη συνεχή χρονιά. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν 7 μαθητικές παραστάσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 28 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 8 Μαΐου.

Οι παραστάσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, θα γίνουν ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 28/4

10:30 και 11:30: Το Γυμνάσιο Γαργαλιάνων (με συντονίστριες τις καθηγήτριες Αλεξάνδρα Βαρβατσούλη, Αργυρώ Μπακάλη, Ελπίδα Δεγαΐτη και Καλομοίρα Παντελή) θα παρουσιάσει την κωμωδία του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής».

 ΠΕΜΠΤΗ 30/4

11:00 – 12:30: Το ΓΕ.Λ. Μεσσήνης (με συντονιστές καθηγητές τον Νικόλαο Φουσιάνη και την Αγγελική Ρακιντζή) θα εμφανιστεί με την αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη «Φοίνισσες».

 ΔΕΥΤΕΡΑ 4/5

20:00 – 21:00: Το Γυμνάσιο Πεταλιδίου (με συντονιστές καθηγητές τους Δήμητρα Γρουσουζάκου, Μαρία Τζιφή, Αννα – Μαρία Τσόγκα και Γρηγόριο Κίσσα) θα κάνει την εμφάνισή του με την «Ελλαδογραφία» του Γ. Τσαγκάρη, σε διασκευή της Δήμητρας Γρουσουζάκου.

ΤΡΙΤΗ 5/5

20:00 – 21:00: Το Γυμνάσιο Θουρίας (με συντονίστριες καθηγήτριες τις Μαρία Μπαλάσκα, Ευτυχία Κούτρικα και Μαρία Πολυχρονοπούλου) θα παρουσιάσει το έργο της καθηγήτριας του σχολείου Ευτ. Κούτρικα «Ρεπορτάζ στον Παράδεισο».

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/5

21:00 – 22:30: Το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (με συντονιστές καθηγητές την Αναστασία Μπιστόλα και τον Γεώργιο Καλαποθαρέα) θα εμφανιστεί με την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης».

ΠΕΜΠΤΗ 7/5

20:00 – 21:00: Το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (με συντονίστριες καθηγήτριες τις Ειρήνη Παπαχίου, Μαρία Γκοτοσοπούλου, Γεωργία Νικολετσέα και Ιωάννα Παπαδάκη) θα κάνει την εμφάνισή του με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ανδρομάχη».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/5

11:00 – 12.30: Το Γυμνάσιο Πύλου (με συντονίστριες καθηγήτριες τις Θεοδοσία Μπαξεβάνη, Σταυρούλα Γεωργιοπούλου, Ευαγγελία Παπαχρήστου και Ασημίνα Μακρή) θα παρουσιάσει το «Παραμύθι χωρίς όνομα», παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα και στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

 

Ελλαδικό
Thalia Larentzaki
Η Θάλεια Λαρεντζάκη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο τμήμα φιλολογίας και ιστορίας. Έχει γράψει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.