Η Αρχαία Μεσσήνη είναι μια από τις σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας και έχει ακόμη πολλά να προσφέρει. Δε διαθέτει μόνον ιερά και δημόσια οικοδομήματα, αλλά και οχυρώσεις επιβλητικές και κατοικίες και ταφικά μνημεία. Διαθέτει, εκτός των άλλων, το σπάνιο προνόμιο να μην έχει καταστραφεί ή καλυφθεί από νεότερους οικισμούς και να βρίσκεται σε ένα κατ´ εξοχήν μεσογειακό αλώβητο φυσικό περιβάλλον.

Το Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης χρονολογείται στον 3ο αιώνα π.Χ. και η κατασκευή του προοιωνίζει τα κολοσσιαία θέατρα της αρχαίας ρωμαϊκής περιόδου. Δεδομένου του μεγέθους του, το θέατρο χρησιμοποιήθηκε επίσης ως χώρος πολιτικών συγκεντρώσεων.

Η σημασία του είναι ανυπολόγιστη και θα έπρεπε να αξιοποιείται περισσότερο φιλοξενώντας διοργανώσεις και συγκεντρώνοντας τον κόσμο σε αυτή την ιστορική τοποθεσία.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που το Αρχαίο Θέατρο τράβηξε τα βλέμματα με το TedxKalamata και γέμισε ζωή φιλοξενώντας περισσότερους από 1000 επισκέπτες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όμως, βρίσκεται πάλι με το lifo.gr να το κατατάσσει στα 17 μαγικά αρχαία θέατρα της Ελλάδας, σε ένα αφιέρωμά του για το σωματείο πολιτών, το “Διάζωμα”. 

Σύμφωνα με το αφιέρωμα, τo “Διάζωμα”, το πιο αποτελεσματικό σωματείο πολιτών της χώρας, του οποίου σκοπός είναι να κάνει πράξη την αγάπη  για τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά με επίκεντρο την  ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, παρουσίασε χθες τη μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας, έργο που χρηματοδοτείται από ιδιωτικές χορηγίες. Το Διάζωμα έχει αναλάβει να αποκαταστήσει περισσότερα από 55 αρχαία θέατρα στη χώρα, με σκοπό να τα συνδέσει παράλληλα με την κοινωνία, τον τουρισμό και την αναπτυξιακή πολιτική.

Στο άρθρο παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό με τα 17 κορυφαία θέατρα της χώρας, θέατρα λιγότερο ή περισσότερο γνωστά, στην αποκατάσταση των οποίων έχει αναμειχθεί το “Διάζωμα”. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: www.lifo.gr

Το θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης σιγά σιγά κερδίζει την προβολή και την αναγνώριση που του αξίζει, αναδεικνύεται σε σημαντικό αρχαιλογικό χώρο αποτελώντας πόλο έλξης και συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ελλαδικό