Έρχεται η θεατρική παράσταση “Γλυκό πουλί της νιότης” του Τενεσί Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από το Σάββατο 16 Νοεμβρίου έως τη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου (εκτός Δευτέρας και Τρίτης). Οι ώρες των παραστάσεων είναι κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15 και κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στις 20:00.

Λίγα λόγια για το έργο:

Τα δύο πρόσωπα του έργου η Αλεξάντρα Ντελ Λάγκο και ο Τσανς Γουέιν ξέρουν καλά από
την αρχή τις συνέπειες του χρόνου και στις δυο διαστάσεις του: παρελθόν και μέλλον. Το
δράμα γεννιέται σ’ αυτό το έργο από τις απελπισμένες προσπάθειες των ηρώων να ξεφύγουν από τις αρπαγές της αναγκαστικής προσγείωσης στην πραγματικότητα.

Ο Τσανς Γουέιν ένας αδίστακτος και φιλόδοξος νέος που προσφέρει τις υπηρεσίες του
στην ώριμη διάσημη ηθοποιό Αλεξάντρα Ντελ Λάγκο, έρχεται μαζί της σε μια πόλη της
Φλόριντα και γενέτειρά του και ξαναβρίσκεται στη συντηρητική επαρχία του αμερικανικού
Νότου όπου κυριαρχούν ο κοινωνικός ρατσισμός, η βία και το δίκαιο του ισχυρότερου. Δυο άνθρωποι ματαιόδοξοι συναντιούνται στην πιο οριακή στιγμή της ζωής τους, ακουμπάνε ο ένας επάνω στον άλλο στην προσπάθειά τους να πνίξουν τα συναισθήματα, τους φόβους και τον πανικό τους για τον χρόνο που κυλάει και αφήνει τα σημάδια του, όχι μόνο στα πρόσωπά τους αλλά και στις ψυχές τους.

Δυο χαμένες ψυχές που βυθίζονται στο αλκοόλ, την κραιπάλη, τους τεχνητούς παραδείσους που ονειρεύονται, όπως το Χόλιγουντ, τη δόξα, την εξουσία και παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Η προσγείωσή τους, όμως, σε μια σκληρή και βίαιη πραγματικότητα τους αφήνει μετέωρους μέσα στις προσωπικές τους αυταπάτες. Για την Αλεξάντρα που έχει ταλέντο και προσωπικότητα ίσως υπάρχει ακόμη ελπίδα, ενώ για τον τυχάρπαστο επιβήτορά της που έχει να αντιπαλέψει την αναλγησία και την εχθρότητα των ανθρώπων και τσακίζεται από το ίδιο κοινωνικό σύστημα που τον είχε συντηρήσει για χρόνια, όχι.

Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Χριστίνα Αρβανίτη, Βασίλης Δωδέκατος, Πάνος Ηλιόπουλος, Λευτέρης Καρμοίρης,
Μιχάλης Καρμοίρης, Νίκος Κυριακουλάκος, Χαρούλα Νίκου, Έφη Μπετιχαβά, Σοφία
Μποτσέα, Γιώτα Μπούνα, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Λεωνίδας Παχτίτης, Ειρήνη Χειλά.

Εισιτήρια θα προπωλούνται καθημερινά από την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 18:00 με 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Για πληροφορίες ή κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 στο τηλέφωνο 6908252187.

Η αξία εισιτηρίου είναι 10€, ενώ θα διατίθενται και εισιτήρια με μειωμένη αξία 8€ για ΑΜΕΑ, μαθητές, άνεργους και φοιτητές με την επίδειξη σχετικού επίσημου εγγράφου καθώς επίσης και για συλλόγους.

Elladiko