Το 1ο TEDx Kalamata ξεχώρισε διότι ήταν το πρώτο TEDx που διοργανώθηκε σε πόλη της ελληνικής περιφέρειας. Το 2ο TEDx Kalamata ξεχωρίζει επειδή είναι το πρώτο TEDx σε όλο τον κόσμο που διοργανώνεται σε αρχαιολογικό χώρο! Σε προηγούμενο άρθρο μας, αναφερθήκαμε στο TEDx γενικά, τι είναι, πως ξεκίνησε και που διοργανώνεται (διαβάστε το εδώ). Τώρα, θα αναλύσουμε και θα εξηγήσουμε τη διοργάνωση του TEDx Kalamata, την πρώτη που έγινε τον Δεκέμβριο του 2012 στο Πνευματικό Κέντρο και την δεύτερη που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Ιουλίου στην Αρχαία Μεσσήνη και το Κάστρο Καλαμάτας αντίστοιχα.

Το TEDx Kalamata είναι μία μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία 20 νέων, που φιλοδοξούν τη δημιουργία ενός πυρήνα δράσεων και συζητήσεων, οι οποίες θα εντάξουν στην πόλη της Καλαμάτας έννοιες όπως η καινοτομία, η πρωτοβουλία, η συλλογικότητα και η εξωστρέφεια.

Το 1ο TEDx Kalamata είχε τον τίτλο "Planting the Seed" και πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης στις 16 Δεκεμβρίου του 2012. 10 ομιλητές συμμετείχαν στο 4ωρο συνέδριο με 350 πολίτες να το παρακολουθούν από κοντά και 500 μέσω διαδικτύου, ενώ 30 νέοι εθελοντές εργάστηκαν για αυτό πάνω από 2.000 ώρες.

Ύστερα από την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου TEDx στην Καλαμάτα, έχουμε την 2η στη σειρά αντίστοιχη διοργάνωση, στις 26 και 27 Ιουλίου του 2013 στην Αρχαία Μεσσήνη και το Κάστρο Καλαμάτας, με τίτλο "Brave New World". 18 σημαντικοί ομιλιτές από όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν, 600 σύνεδροι ανά ημέρα θα το παρακολουθήσουν, 50 εθελοντές θα συνεισφέρουν στην διοργάνωσή του, ενώ όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, αποτελεί το πρώτο TEDx που θα πραγματοποιηθεί σε αρχαιολογικό χώρο!

Το κοινό της Καλαμάτας οφείλει να στηρίξει αυτή την μεγάλη προσπάθεια, πρώτον διότι θα ακουστούν σημαντικές απόψεις και ιδέες από μεγάλες προσωπικότητες απ' όλο τον κόσμο και δεύτερον επειδή αποτελεί μία διοργάνωση που θα προβάλλει την περιοχή μας, όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και στο εξωτερικό.

Λεπτομέρειες για το event, τους ομιλιτές και το πρόγραμμα θα αναρτώνται τις επόμενες ημέρες και μέχρι την ημέρα της διοργάνωσης. Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του TEDx Kalamata (www.2013.tedxkalamata.com)και δείτε λίγα λόγια για τη διοργάνωση, τους ομιλιτές και την ομάδα που "κρύβεται" πίσω από αυτό…

Ελλαδικό
Pavlos Pavlou
Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.