Σε προηγούμενα άρθρα μάθαμε για το TED και το TEDx γενικά, για τις διοργανώσεις του TEDx στην Καλαμάτα, αλλά μήπως πρέπει να τονίσουμε το στοιχείο που κάνει ξεχωριστό το 2ο TEDx Kalamata, την πραγματοποίησή του δηλαδή, στην Αρχαία Μεσσήνη, μια από τις πιο σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας;

Με τον τίτλο "Brave New World" και προωθώντας την καινοτομία, την πρωτοβουλία, τη συλλογικότητα και την εξωστρέφεια, αποτελεί υπερήφανα το πρώτο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιείται σε αρχαιολογικό χώρο και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα θεσμό ανταλλαγής ιδεών και παρουσίασης γενναίων ιστοριών.

Στα πρότυπα της λειτουργίας του αρχαίου Εκκλησιαστηρίου, το 2ο TEDx Kalamata θα δώσει ζωή στο χώρο που οι πολίτες της Αρχαίας Ελλάδας μοιράζονταν τις ιδέες τους για την πολιτική, τη φιλοσοφία, την τέχνη, την επιστήμη κι εν τέλει, διέδωσαν το Φως τους σε όλο τον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο, ένα αρχαίο ελληνικό θέατρο γίνεται και πάλι κομμάτι της καθημερινότητάς μας, προβάλλοντας το λαμπερό κομμάτι της Ελλάδας για το οποίο όλοι είμαστε περήφανοι.

Περισσότερες από 5.000 TEDx εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε 1.200 πόλεις, σε 133 χώρες ανά τον κόσμο. Η διοργάνωση της Καλαμάτας αποτελεί την πρώτη που πραγματοποιείται σε αρχαιολογικό χώρο και μάλιστα σε ένα Εκκλησιαστήριο που χρονολογείται στα τέλη του 3ου αιώνα π. Χ. Από μόνο του, το γεγονός αυτό θα προβάλει τη συγκεκριμένη διοργάνωση και την περιοχή μας σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις χώρες που πραγματοποιούνται διοργανώσεις TEDx.

Η εμπειρία της συμμετοχής σε μία τέτοια διοργάνωση, σε αυτό το χώρο και με σημαντικούς ομιλητές από πολλές χώρες του κόσμου είναι μοναδική. Μοναδική θα είναι και η ευκαιρία για κάθε Μεσσήνιο να παρακολουθήσει το 2ο TEDx Kalamata στις 26 και 27 Ιουλίου.

Λεπτομέρειες για το event, τους ομιλητές και το πρόγραμμα θα αναρτώνται τις επόμενες ημέρες και μέχρι την ημέρα της διοργάνωσης. Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του TEDx Kalamata (www.2013.tedxkalamata.com) και δείτε λίγα λόγια για τη διοργάνωση, τους ομιλητές και την ομάδα που «κρύβεται» πίσω από αυτό…

Ελλαδικό
Pavlos Pavlou
Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.