Μία μέρα πριν την έναρξη του 2ου TEDx Kalamata πραγματοποιήθηκε ένα πάρτυ για την παρουσίαση της ομάδας και των ομιλητών του συνεδρίου στην Καλαμάτα. Το warm up party του TEDx στην πόλη μας έγινε στο ξενοδοχείο Elite χθες, 25 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, όπου η νεανική ομάδα του TEDx Kalamata και ορισμένοι εκ των εθελοντών που συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό, δήλωσαν αισιόδοξοι για την επιτυχία της διοργάνωσης και ζήτησαν τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, καλώντας μας να δώσουμε το παρόν στα συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν στο Κάστρο Καλαμάτας και το Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, σήμερα και αύριο το βράδυ αντίστοιχα.

Οι εμπνευστές του TEDx Kalamata, Παναγιώτης Καραμπίνης και Σπύρος Ζέρβας, μίλησαν στο “Kalamata IN” για τη διοργάνωση, τους ομιλητές, οι οποίοι έχονται από 11 διαφορετικές χώρες στην πόλη μας, όπως επίσης και για τις εντυπώσεις τους από την Καλαμάτα.

 

Η πρώτη επαφή με τους ομιλιτές

“Είμαστε πλέον πολύ κοντά στο μεγάλο μας event και είχαμε την ευκαιρία σήμερα να γνωρίσουμε από κοντά τους περισσότερους από αυτούς. Οποιοσδήποτε ακούσει τους ομιλητές, οι οποίοι είναι και το δυνατό μας σημείο, έχει να κερδίσει πάρα πολλά πράγματα. Εμείς είμαστε ήδη γοητευμένοι από αυτούς, έχουν απίστευτη ενέργεια και απίστευτο πνεύμα.”

 

Γιατί να παρακολουθήσουμε το TEDx;

“Πρόκειται για δύο ημέρες που θα έχουν μία πρωτόγνωρη ροή ενέργειας και ιδεών. Οι απόψεις που θα ακούσουμε θα είναι επίκαιρες και τα πράγματα που έχουν να πουν οι ομιλητές μας θα είναι σημαντικά για την πόλη μας. Ο Καλαματιανός θα ακούσει πολλές ιδέες, θα μάθει διαφορετικά πράγματα και σίγουρα θα κερδίσει απ’ όλο αυτό! 

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, όλες αυτές οι προσωπικότητες έχουν έρθει στην Καλαμάτα και θέλουν να μιλήσουν με τους Καλαματιανούς. Είναι τιμή για την ομάδα μας και τιμή και για την ίδια την Καλαμάτα, διότι έρχονται εδώ γιατί πιστεύουν σε αυτή την πόλη και σίγουρα περιμένουμε αντίστοιχη ανταπόκριση και από την ίδια την πόλη.”

 

Οι εντυπώσεις των ομιλητών από την πόλη μας;

“Οι ομιλητές, οι οποίοι έχουν έρθει από 11 διαφορετικές χώρες, έχουν μαγευτεί από την ομορφιά της Καλαμάτας και αυτό δείχνει πολλά πράγματα. Μάλιστα, στο πρόγραμμα φιλοξενίας τους περιλαμβάνεται και ξενάγηση στην πόλη, στο μουσείο και περιήγηση σε διάφορα ξεχωριστά σημεία της. Ελπίζουμε να φύγουν από την Καλαμάτα με τις καλύτερες εντυπώσεις!”

 

TEDx και Καλαμάτα

“Η Καλαμάτα είναι σίγουρα μια πολλά υποσχόμενη πόλη και μπορεί να αποτελέσει κέντρο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Θέλουμε μία διεθνοποιημένη Καλαμάτα, θέλουμε μία Καλαμάτα με ανοιχτούς ορίζοντες, θέλουμε μία Καλαμάτα η οποία θα είναι ο παράδεισος του πολιτισμού, ο παράδεισος της επιχειρηματικότητας, ο παράδεισος της ενεργούς δράσης των πολιτών της. Και το σημαντικό δεν είναι ότι τα θέλουμε, αλλά ότι μπορεί η Καλαμάτα να τα επιτύχει. Είναι μία πόλη η οποία μπορεί να γίνει το κέντρο του Νότου.”

 

Κάλεσμα προς την τοπική κοινωνία της Καλαμάτας

“Το TEDx δεν είναι στην ουσία κάτι που κάνουμε εμείς για την πόλη, αλλά κάτι που θέλουμε να είναι κομμάτι της πόλης, θέλουμε να το αγκαλιάσει η Καλαμάτα και να συμπορεύεται με αυτό. Γι’ αυτό προσκαλούμε τους κατοίκους της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν τα συνέδριά μας, στις 26 και 27 Ιουλίου στο Κάστρο και την Αρχαία Μεσσήνη. Οι χώροι που θα δωθούν οι ομιλίες θα είναι χωρητικότητας άνω των 600 ατόμων, γι’ αυτό ζητάμε τη στήριξη και την ανταπόκριση του κόσμου της Καλαμάτας. Είναι μία προσπάθεια μίας ομάδας νέων ανθρώπων που πιστεύουμε ότι αξίζει να αγκαλιαστεί από την πόλη. Διότι είναι από την πόλη, για την πόλη, είμαστε κομμάτι της πόλης!”

 

Εισιτήρια:

www.eventora.com

Πήροφορίες:

www.tedxkalamata.com

Ελλαδικό
Pavlos Pavlou
Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.