Πολλές πρωτοποριακές κινήσεις, μεγάλα ονόματα, έντονη συγκίνηση και δέος περιελάμβανε το 2ο TEDx που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα και ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης. Παρά τον συννεφιασμένο καιρό και την απειλή βροχής λίγο πριν την έναρξη του event, ο κόσμος γέμισε το Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, δείχνοντας τη στήριξή του στην προσπάθεια αυτή.

Οι χθεσινοί ομιλητές, έλληνες και ξένοι, μλώντας σε έναν χώρο που φτιάχτηκε για να μεταλαμπαδεύει νέες ιδέες 2.500 χρόνια πριν, μοιράστηκαν με το κοινό ιδέες και ιστορίες που τους άλλαξαν τη ζωή, ελπίζοντας ότι θα αλλάξουν και τη δική μας!

Ο Πέτρος Θέμελης, με μία ομιλία από καρδιάς, μοιράστηκε με το κοινό τη χαρά και τη συγκίνησή του για την αξιοποίηση ενός τόσο σημαντικού αρχαιολογικού χώρου, όπως είναι η Αρχαία Μεσσήνη. Στη συνέχεια, ο Βρετανός έγκριτος δημοσιογράφος και συγγραφέας Fred Pearce ανέλυσε το φαινόμενο του υπερπληθυσμού, μιλώντας και για το παράδειγμα της Ελλάδας. Επόμενη στο βήμα, η Safak Pavey, μέλος του κοινοβουλίου της Τουρκίας, η οποία συγκίνησε το κοινό, όντας η πρώτη γυναίκα με αναπηρία που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Το λόγο πήρε ο Αντρέας Ραπτόπουλος, ο οποίος έχει διακριθεί για τον σχεδιασμό ενός συστήματος εναέριας μεταφοράς φαρμακων και τροφίμων σε υπανάπτυκτες χώρες. Το πρώτο πάνελ έκλεισαν οι Hang Massive, οι οποίοι έπαιξαν μουσική χρησιμοποιώντας ένα περίεργο μουσικό όργανο, το Hang.

Στο δεύτερο πάνελ μίλησαν ο Φώτης Αντωνόπουλος, εμπνευστής του επιτυχημένου project OliveShop.com, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, δημιουργός της κίνησης “Ο άλλος άνθρωπος” και ο Κώστας Μάλλιος, ο οποίος μίλησε για το πως μπορούν οι τεχνολογίες να συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής και της επιχείρησης.

Επιτυχημένη διοργάνωση, η οποία αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και άφησε υποσχέσεις για μεγαλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον στην Καλαμάτα.

 

 

 

Ελλαδικό
Pavlos Pavlou
Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.