Από 8 έως 11 Μαΐου 2023 θα διαρκέσει το παγκόσμιο συνέδριο ΤΒΕΧ Europe 2023 Peloponnese που διοργανώνει και φιλοξενεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα. Στο παγκόσμιας εμβέλειας τουριστικό γεγονός συμμετέχουν 360 travel bloggers και εν γένει travel creators, influencers και εκπρόσωποι online travel media από δεκάδες χώρες και τουλάχιστον τρεις ηπείρους.

Τι είναι το TBEX

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα -αν όχι το το μεγαλύτερο- συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου. Για να κερδηθεί το στοίχημα της απαιτητικής αυτής διοργάνωσης την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμουν το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, πολλές άλλες Περιφέρειες καθώς και δήμοι, επιχειρηματικοί και τουριστικοί παράγοντες και πλήθος φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα από ολόκληρη τη χώρα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε σχετικό δελτίο Τύπου επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ως τουριστικό γεγονός το TBEX είναι «πιθανότατα το σημαντικότερο φετινό τέτοιου είδους στην Ελλάδα» και πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου «επιδιώκει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή της περιοχής της, αλλά και της πατρίδας μας γενικότερα».

Επίκεντρο, η Καλαμάτα – Στόχος, η ακτινωτή διάχυση των επισκεπτών

Στόχος της Περιφέρειας μέσω του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει, «αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας», όπως υποστηρίζεται. Έτσι, προβλέπονται για τους συμμετέχοντες στις εργασίες του μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις με ταξίδια εξοικείωσης σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, καθώς και βραδιές δικτύωσης. Ειδικότερα έχουν  προγραμματιστεί για τα μέλη του συνεδρίου στοχευμένες εμπειρίες μέσα από τα λεγομένα PreBEX Tours (11 ημερήσιες εκδρομές) και FAM trips (17 τριήμερα ταξίδια εξοικείωσης), απόλυτα συνδεμένες με τη φύση, την τοπική κουλτούρα, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τους ίδιους τους κατοίκους και την καθημερινότητά τους. Ταυτόχρονα έχουν προβλεφθεί και 2 βραδιές δικτύωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από το τετραήμερο 8 με 11 Μαΐου που θα διαρκέσει το συνέδριο TBEX Europe 2023, Peloponnese, η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτιμά ότι για τις επόμενες τουλάχιστον 20 ημέρες συμμετέχοντες θα διαχυθούν σε ολόκληρο τον Μοριά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ελλαδικό