Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε με τα τραγούδια του και τις μουσικές του, τα συνδυάσαμε με διάφορες περιόδους της ζωής μας και μοιραστήκαμε μαζί του στιγμές, δίνοντας στον εαυτό μας κάθε φορά και μια νέα ανακάλυψη.

Αναφερόμαστε στον Αλκίνοο Ιωαννίδη, έναν καλλιτέχνη που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μουσικά όλο αυτά τα χρόνια, ο οποίος βρέθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017, στον Art Farm Αγρόκτημα Μαρίνη, στη Μεγάλη Μαντίνεια, σε μια βραδιά “… με εσωτερική ένταση, ερμηνευτική λεπτομέρεια και ευρύχωρη ησυχία”.

Δεν είναι είναι η πρώτη φορά που “γίνεται” ένα με το κοινό της πόλης και της περιοχής… Ο κ. Σωτήρης Μαρίνης, βέβαια, ιδιοκτήτης του “Art Farm – Αγρόκτημα Μαρίνη” το γνωρίζει καλύτερα από εμάς αυτό, αφού η πρώτη συναυλία που έδωσε ο Αλκίνοος στην πόλη μας ήταν στη μουσική σκηνή “Duente” το 1995 και στη συνέχεια στο Ανοιχτό Θέατρο του Αλμυρού, τα οποία είναι και αυτά άκρως συνδεδεμένα με το όνομα του κ. Μαρίνη.

Η χθεσινή συναυλία κατάφερε να μας ταξιδέψει σε αυτές, τις πιο ξέγνοιαστες, εποχές, να μας βάλει στον… σκοπό της και τελικά να μας φέρει σε επαφή με κομμάτια του εαυτού μας, ξεχασμένα ή απλώς καλά φυλαγμένα που μόνο η επαφή με τη φύση μπορεί να φέρει στην επιφάνεια. Δεν ήταν, λοιπόν, μόνο ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Η συνάντηση αυτή είχε κάτι πιο μαγευτικό από τις προηγούμενες. Τον χώρο. Πολλά διαζώματα, διάφορα επίπεδα και καθίσματα, πολλοί και διαφορετικοί οι τρόποι που ήθελε κάποιος να την απολαύσει. Παρόλα αυτά, κατάφερε να μετατρέψει τον ανοιχτό και μεγάλο χώρο του αγροκτήματος σε μια μικρή σκηνή. Τόσο μικρή που μας χώρεσε όλους. Μια “μικρή βαλίτσα”.

Στη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη συμμετείχε ο Γιώργος Καλούδης στο τσέλο και την κρητική λύρα, μια συνεργασία που, όπως ο ίδιος ανέφερε, μετρά χρόνια και… χιλιόμετρα.

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός μάς παρουσίασε παλιά αγαπημένα τραγούδια του, άλλα διασκευασμένα και άλλα όχι, αλλά και κομμάτια από το τελευταίο του album, με τίτλο «Μικρή Βαλίτσα», δίνοντας ένα διαφορετικό νόημα και ταξιδεύοντάς μας στην ιστορία της δημιουργίας του κάθε τραγουδιού… μ’ ένα αερόστατο να πάμε στο φεγγάρι, ένα αεράκι να μας πάρει, φωτιά κι αέρας να κάνουμε δική μας τη μικρή ζωή μας…

Με τον κόσμο να γεμίζει από νωρίς τους χώρους του αγροκτήματος, δεν νομίζουμε ότι θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η συναυλία του Αλκίνοου μάς έδωσε μοναδικές στιγμές με πρωταγωνιστές τελικά εμάς τους ίδιους… μ’ ένα τραγούδι να κάνουμε δική μας, τη μικρή ζωή μας.

Ελλαδικό
Avatar photo
Η Κυριακή Παπακωνσταντίνου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ ηθικής φιλοσοφίας. Γράφει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.