Θέλοντας να κάνουμε μία αναδρομή στα γεγονότα που συνέβησαν στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία το 2018, αποφασίσαμε ότι εσείς είστε οι πλέον κατάλληλοι να διαμορφώσετε τη συνολική εικόνα της χρονιάς που μας πέρασε!

Οι προορισμοί από και προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας αποτέλεσαν για ακόμη μία χρονιά κορυφαία αναζήτηση στην ιστοσελίδα μας! Μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσαν θεματικές εκδηλώσεις στην πόλη όπως είναι τα Χριστούγεννα και το καρναβάλι, ενώ η ενότητα “τι παίζει σήμερα” που ανανεώνεται καθημερινά αποτέλεσε την κορυφαία σε επισκεψιμότητα σελίδα, κάτι που δείχνει την ανάγκη για ενημέρωση των δρώμενων στην πόλη. Θέματα προηγούμενων ετών που αναδεικνύουν τις ομορφιές της περιοχής είχαν και κατά το 2018 μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως για παράδειγμα οι παραλίες της Μεσσηνίας και το φωτορεπορτάζ των εικόνων της Καλαμάτας από ψηλά!

Τα άρθρα που ακολουθούν ήταν αυτά που διαβάσατε στην ιστοσελίδα μας και επιβραβεύσατε με «χιλιάδες» προβολές και likes…

Προορισμοί από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για το 2018!

Αγγλία, Γαλλία, Κύπρος, Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία, Δανία, Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Τσεχία, Πολωνία, Ισραήλ και Σλοβακία είναι οι χώρες με τις οποίες υπήρξε απευθείας αεροπορική σύνδεση με την πόλη μας για το φετινό Καλοκαίρι.

Δείτε περισσότερα για το άρθρο

Τι παίζει στην Καλαμάτα το Καλοκαίρι 2018;

Υπάρχει κάποιος που δεν έχει συνδυάσει αυτήν την εποχή με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά δρώμενα, φεστιβάλ και γενικότερα με διάφορες καλλιτεχνικού τύπου εκδηλώσεις σε ανοικτούς κυρίως χώρους; Η Καλαμάτα τα έχει όλα αυτά και φέτος το Καλοκαίρι…

Δείτε περισσότερα για το άρθρο

Η παρέλαση του 6ου Καλαματιανού Καρναβαλιού (photos)

Με σύμμαχο τον καιρό, με πολύ κόσμο κάθε ηλικίας και κέφι, κορυφώθηκε το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι. Η μεγάλη παρέλαση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, δείχνοντας ότι το καλαματιανό καρναβάλι ήρθε για να… μείνει!

Δείτε περισσότερα για τη στήλη

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα 2018! (πρόγραμμα εκδηλώσεων)

Η εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα και στις γύρω περιοχές είναι πολλές, κάτι που τονώνει και την επισκεψιμότητα στην πόλη μας για την περίοδο των εορτών.

Δείτε περισσότερα για τη στήλη

Τι παίζει σήμερα…

Εκδηλώσεις, δράσεις, πολιτιστικά δρώμενα, επιλογές για διασκέδαση σε μία στήλη που μας ενημερώνει καθημερινά για το τι παίζει στην Καλαμάτα.

Δείτε περισσότερα για τη στήλη

Εντυπωσιακές φωτογραφίες της Καλαμάτας από… ψηλά

Στο παρόν φωτό-αφιέρωμα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κάποιες φωτογραφίες που απεικονίζουν την πόλη μας από… ψηλά!

Δείτε περισσότερα για τη στήλη

10 συνήθειες που σε κάνουν… «Καλαματιανό»!

Είσαι από την Καλαμάτα; Σίγουρα έχεις κάνει τα παρακάτω. Δεν είσαι; Πρέπει να τα κάνεις για να δεις πως είναι να είσαι Καλαματιανός. Και όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, δεν σε κάνει ο τόπος Καλαματιανό αλλά οι συνήθειές σου!

Δείτε περισσότερα για τη στήλη

Υπάρχουν «καλαματιανές» λέξεις; Κι όμως…

… λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν αλλά και χρησιμοποιούνται – λιγότερο βέβαια – στη Μεσσηνία και τις γύρω περιοχές.

Δείτε περισσότερα για το άρθρο

10 μαγευτικές παραλίες της Μεσσηνίας!

Αναντίρρητα η Μεσσηνία είναι ένας ευλογημένος τόπος. Μπορεί να προσφέρει σε κάποιον κολύμπι στις πιο καθαρές και αγνές παραλίες με φυσική οργιαστική ομορφιά. Εμείς, ως συντάκτες του Κalamatain βρήκαμε μερικές από τις καλύτερες και σας τις γνωστοποιούμε!

Δείτε περισσότερα για το άρθρο

Δείτε επίσης: 

Τα καλύτερα… του 2017!

Τα καλύτερα… του 2016!

Τα καλύτερα… για το 2015!

Ελλαδικό
Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.