Διλήμματα που μας απασχολούν αρκετές στιγμές, σημαντικά ή ασήμαντα… Διλήμματα που καθορίζουν τη ζωή μας ή απλά επηρεάζουν μία στιγμή… Η απόφαση για το τι πρέπει να κάνουμε ή τι δεν πρέπει να κάνουμε σε οποιαδήποτε φάση της ζωής μας είναι δύσκολη ή τουλάχιστον κουραστική.

Ας εξετάσουμε παρακάτω την σημαντική (ή ασήμαντη) απόφαση του τι να κάνεις και τι να μην κάνεις τα Χριστούγεννα…

Να κάνεις…

ta-do-ta-dont-ton-christougennon (1)

Σταμάτα τη διατροφή σου και φάε ό,τι τραβάει η όρεξη σου. Γιορτές έχουμε, δεν λέει να μετράς την αντοχή σου σε όρκους εγκράτειας απέναντι στη βασιλόπιτα… ειδικά όταν από μπροστά σου περνάνε τόσοι πειρασμοί!

Να κάνεις…

ta-do-ta-dont-ton-christougennon (2)

Πάρε δώρα, στον εαυτό σου, στον αγαπημένο σου, στη φίλη σου, στη μαμά σου ακόμα και στον σκύλο σου. Μην προβάλεις σαν δικαιολογία τα χρήματα, το συμβολικό και το handmade έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία και μπορούν να προσφέρουν χαρά σε εσένα και τους γύρω σου.

Να κάνεις…

ta-do-ta-dont-ton-christougennon (3)

Κάνε μια καλή πράξη και δεν εννοώ να πλύνεις τα πιάτα. Βοήθησε κάποιον χωρίς τυμπανοκρουσίες, πήγαινε μια βόλτα μέχρι το γηροκομείο και μπες στο τρελό παρεάκι τους, δώσε παλιά σου ρούχα εκεί που τα χρειάζονται, γίνε ανάδοχος γονιός, κάνε κάτι για τα αδέσποτα. Οι ανάγκες του κόσμου δεν τελειώνουν ποτέ.. αν θες, μπορείς!

Να κάνεις…

christmas_spirit_santa_2

Πίστεψε για λίγο στη μαγεία των Χριστουγέννων. Ο Άγιος Βασίλης υπάααρχει! Δώσε και πάρε ευχές, άφησε πίσω τα κακά των καιρών μας και άδραξε την ευκαιρία για χαρά και αγάπη!

Να κάνεις…

ta-do-ta-dont-ton-christougennon (4)

Μείνε με τους δικούς σου ανθρώπους στο σπίτι. Πέρνα χρόνο μαζί τους. Δες κάποια ταινία.  Παίξε χαρτιά για το καλό. Γενικά βρες τρόπους να έρθεις κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Να μην κάνεις…

ta-do-ta-dont-ton-christougennon (5)

Mην πιείς τόσο ώστε την επόμενη ημέρα να σέρνεσαι από κρεβάτι σε καναπέ και τούμπαλιν, με το στόμα σου να έχει γεύση σόλας παπουτσιού και στο κεφάλι σου να παίζει ολομερίς ο μικρός τυμπανιστής. Το “δεν ξανά πίνω ποτέ”,  όλοι το έχουμε πει, κανείς δεν το τήρησε.

Να μην κάνεις…

ta-do-ta-dont-ton-christougennon (10)

Μην ξεμυτίσεις το βράδυ των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. Φράσεις κλειδιά για να καταλάβεις τι λέω… Εύρεση θέσης πάρκινγκ-τσίκνισμα ρούχων-σαρδελοποίηση με soundtrack πολλών decibel και γενικά ο μέγιστος χρόνος αναμονής και ανοχής σε όλα! Η επόμενη και η προηγούμενη προσφέρονται για γιορτινό ξεφάντωμα χωρίς τα παραπάνω παρελκόμενα.

Να μην κάνεις…

Αυτό απευθύνεται κύριως σε όλους και όλες που βρίσκουν ευκαιρία τα Χριστούγεννα για να φέρουν τις απόκριες νωρίτερα. Είναι απλό. Μην στολιστείς σαν λατέρνα! Αρκετά λαμπιόνια, στολίδια, δέντρα, μπαλόνια, καρουζέλ υπάρχουν εκεί έξω!

Να μην κάνεις…

ta-do-ta-dont-ton-christougennon (9)

Μην πάρεις αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου τηλέφωνο μαζί με όλη την Ελλάδα. Μπορείς να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου… όπως και στις ευχές σου, οι οποίες, δεν νομίζω, να έχουν πρόβλημα να “περιμένουν”. Επίσης, μην στείλεις μήνυμα μαζικής αποστολής, εκτός κι αν είσαι πολιτικός!

Να μην κάνεις…

ta-do-ta-dont-ton-christougennon (7)

Μην διανοηθείς να μείνεις μόνος στο σπίτι, με φώτα σβηστά βλέποντας τα εορταστικά της τηλεόρασης (true story). Πιο μίζερο από αυτό δεν έχω για τις γιορτές…

Ελλαδικό
Ανδρέας Καρασπήλιος
Ο Ανδρέας Καρασπήλιος είναι υπεύθυνος του οπτικοακουστικού υλικού της INDEVIN και του Kalamata IN. Κρύβεται πίσω από τα εντυπωσιακά βίντεο που δημοσιεύουμε και πολλές από τις φωτογραφίες των άρθρων μας. Γράφει άρθρα γενικής θεματολογίας στο Kalamata IN.