Ένα από τα έργα που ολοκληρώθηκε το τελευταίο διάστημα και είναι αποδέκτης κυρίως θετικών σχολίων, τουλάχιστον ως προς το αισθητικό αποτέλεσμα, είναι η ανάπλαση στα “ουζάκια”, η οποία είχε ξεκινήσει πριν έναν χρόνο περίπου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται τα τελευταία χρόνια για να αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά το κέντρο της πόλης, πραγματοποιήθηκε ανάπλαση και διαμόρφωση του ανατολικού και δυτικού πεζοδρομίου της οδού Αριστομένους από το ύψος της Βασιλίσσης Όλγας μέχρι το Πάρκο του ΟΣΕ.

Στο πλαίσιο αυτής της ανάπλασης τοποθετήθηκαν λαμπτήρες τεχνολογίας LED, οι οποίοι συνδυάζουν πολύ καλή απόδοση και οικονομία, δημιουργήθηκε νέα χάραξη ποδηλατοδρόμου, φυτεύτηκαν δέντρα και θάμνοι, εγκαταστάθηκε αρδευτικό σύστημα, τοποθετήθηκαν παγκάκια, φυτοδοχεία, κάδοι απορριμμάτων, μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων κ.λπ.

Καλαματιανοί και επισκέπτες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τη βόλτα τους σε ένα μέρος που τα τελευταία κυρίως χρόνια είχε χάσει τον κόσμο του.

Με αφορμή, λοιπόν, την ανάπλαση, πήραμε τη φωτογραφική μας και βρεθήκαμε να περπατάμε στο “νέο” αυτό σημείο της πόλης κατά τις βραδινές ώρες. Το αποτέλεσμα αυτής της βόλτας μπορείτε να το απολαύσετε μέσα από 12 φωτογραφίες…

Να σημειωθεί ότι τα “ουζάκια” πήραν το όνομά τους από τα ουζερί που βρίσκονταν κατά τα παλαιότερα χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο. Το όνομα αυτό έχει επικρατήσει μέχρι σήμερα.

Φωτογραφίες για το “Kalamata IN”: Παύλος Παύλου 

Ελλαδικό