Τα στέκια της Καλαμάτας, τα μέρη δηλαδή τα οποία προσελκύουν πλήθος κόσμου όλες (ή κάποιες) τις ώρες τις ημέρας και αποτελούν σημείο αναφοράς για τις εξόδους μας, δεν έχουν τελειωμό στην πόλη.

Άλλα μένουν σταθερά στο πέρασμα του χρόνου, άλλα αλλάζουν, “ξεπηδούν” καινούρια σημεία που τραβούν το ενδιαφέρον κυρίως της νεολαίας της περιοχής! Η έλευση των φοιτητών κάθε Σεπτέμβρη, τα νέα μαγαζιά αλλά και αναπλάσεις περιοχών ή δρόμων παίζουν το ρόλο τους στη “σκακιέρα” της διασκέδασης της Καλαμάτας…

Ας δούμε παρακάτω, σύμφωνα με την προσωπική μας εκτίμηση βέβαια, τα πέντε στέκια που δείχνουν να προηγούνται στις προτιμήσεις μας για φέτος.

Ιστορικό κέντρο

Δεν είναι φυσικά ένα νέο στέκι αλλά ένα μέρος που αγαπάμε χρόνια τώρα. Εκεί, συγκεντρώνεται η νυχτερινή ζωή της πόλης… Διός Ιθωμάτα – Αμφείας – Πλατεία Παπλωματάδικων και άλλα πολλά σημεία αποτελούν πυρήνες ζωής στην καρδιά της παλιάς πόλης.

Ανέκαθεν το ιστορικό κέντρο αποτελούσε πόλο έλξης για τους νέους τα βράδια. Φέτος, νέα μαγαζιά ξεπήδησαν, τα στενάκια και οι πεζόδρομοι απέκτησαν περισσότερη ζωή και η νεολαία δίνει δυναμικό παρών κάθε βράδυ γύρω από τους Αγίους Αποστόλους.

Τα μπαράκια και τα φαγάδικα στην Αμφείας, τα μεζεδοπωλεία στην Διός Ιθώματα και οι υπόλοιποι χώροι διασκέδασης και διατροφής στην περιοχή δημιουργούν ένα δυνατό hotspot για φέτος στην Καλαμάτα!

Το “Κύτταρο” είναι ίσως το μοναδικό ουίσκι μπαρ της Καλαμάτας με πάνω από 170 ετικέτες ουίσκι από όλο τον κόσμο. Ένα κλασικό beer house  με  7 βαρελίσιες  μπύρες – σχεδόν  όλες  τις  ελληνικές  μικροζυθοποιίες (… γιατί στηρίζουμε ελληνική μπύρα ) και μια ποικιλία  από 70 και πλέον ετικέτες σε μπύρες μέσα στις οποίες συγκαταλέγονται  οι …brewdog και mikkeller. (δείτε περισσότερα)

Πεζόδρομος Βαλαωρίτου

Ο πεζόδρομος της Βαλαωρίτου, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Καλαμάτας, είναι ένα από αυτά. Καφετέριες, μαγαζιά και γενικότερα διάφορα καταστήματα συγκεντρώνονται σε αυτόν τον δρόμο, δείχνοντάς μας ότι υπάρχουν επιλογές.

Ο καφές και το ποτό έχουν την τιμητικής τους σε αυτό τον μικρό πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης. Η νεολαία δείχνει να το προτιμά, βάζοντάς το στον χάρτη της διασκέδασης τα τελευταία χρόνια.

Έξις, ένας χώρος με αισθητική και rock διάθεση που αποτελεί τόπο συνάντησης για ανθρώπους όλων των ηλικιών. Από νωρίς, για τον πρωινό καφέ σε χαλαρούς ρυθμούς και διάθεση για κουβέντα μέχρι αργά το μεσημέρι για τάβλι, επιτραπέζια και νόστιμα snacks. (δείτε περισσότερα)

Αριστομένους και οι κάθετοι δρόμοι και πεζόδρομοι

Ο πιο κεντρικός δρόμος της Καλαμάτας και ο πιο κεντρικός πεζόδρομος επίσης… Πριν λίγα χρόνια, όταν πεζοδρομήθηκε, δε φανταζόταν κανείς μας ότι θα εξελιχθεί σε ένα από τα hotspot της πόλης!

Ταυτόχρονα με τα πολλά εμπορικά μαγαζιά που βρίσκονται κατά μήκος του πεζοδρόμου, στο πέρασμα του χρόνου έχουν αναπτυχθεί αρκετές καφετέριες και εστιατόρια. Τα ψώνια μας πλέον έχουν συνδυαστεί με καφεδάκι και φαγητό κάπου την Αριστομένους.

Ταυτόχρονα, δε θα μπορούσαν να μην αναπτυχθούν και οι γύρω δρόμοι, πεζόδρομοι και στοές. Όσοι μένετε στην Καλαμάτα το ξέρετε, όσοι έρθετε για πρώτη φορά… Θα το ανακαλύψετε!

Σε έναν ιδιαίτερης αισθητικής χώρο σε γήινες αποχρώσεις όπου το πέτρινο στοιχείο, το οποίο επικρατεί, συνδυάζεται αρμονικά με το ξύλο και το μέταλλο, θα συναντήσετε περπατώντας στον πεζόδρομο της Αριστομένους ένα all day cafe-bar… και το όνομα αυτού; «The Blue Note»! (δείτε περισσότερα)

Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου

Είναι σίγουρα το πιο σταθερό στέκι μιας πόλης και στην ουσία αντιπροσωπεύει το ύφος της, την αισθητική της και την κουλτούρα της. Αποτελεί σταθερό σημείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ένα μέρος όπου εκδηλώσεις, δρώμενα και διάφορες δράσεις λαμβάνουν χώρα.

Είναι από τα πιο αγαπημένα μας σημεία για βόλτα… Περατζάδα όπως το αποκαλούμε εμείς οι νέοι! Μία έξοδος στην Καλαμάτα, είναι δύσκολο να μη συνοδεύεται από πέρασμα από την πλατεία. Δύο συντριβάνια, αγάλματα, πολλά παγκάκια, αρκετό πράσινο, ποδηλατόδρομος, εμπορικά καταστήματα και φυσικά εντυπωσιακές καφετέριες συνθέτουν το σκηνικό της μοναδικής κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας.

Το «Adelante» είναι εκείνη η επιλογή στο κέντρο της Καλαμάτας, όπου η καλή αισθητική και η ποιότητα το καθιστούν ξεχωριστό. Το καφέ – μπαρ – εστιατόριο έχει φόντο την κεντρική πλατεία της πόλης, καθώς η πρόσοψη και οι τζαμαρίες του μαγαζιού δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσετε τη θέα του κέντρου, ιδίως το βράδυ, όταν οι φωτισμοί της πόλης φαντάζουν μαγικοί.  (δείτε περισσότερα)

Πεζόδρομος Ιατροπούλου

Ο πεζόδρομος της Ιατροπούλου αποτελεί σημείο συνάντησης και διασκέδασης με πλήθος κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας. Αποτελεί στέκι για τους νέους της Καλαμάτας κυρίως, με πολλές καφετέριες και άλλες επιχειρήσεις εστίασης και ρουχισμού κατά μήκος ή γύρω από αυτόν.

Κατά καιρούς μας απασχολεί για τους ιδιαίτερους στολισμούς της, αλλά και για τα πάρτι που γίνονται στα μαγαζιά που βρίσκονται εκεί.

Ambassador, ένας ατμοσφαιρικός χώρος με ιδιαίτερη διακόσμηση, ικανός να προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό. Το πρώτο καφέ-μπαρ στην πεζοδρομημένη Ιατροπούλου, με τον ιδιαίτερο στυλιστικά προσωπικό του χαρακτήρα, δεν κάνει εκπτώσεις στις παροχές του.  (δείτε περισσότερα)

Ελλαδικό