Για τα 50 χρόνια προσφοράς του Χρήστου Λεοντή στη μουσική θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας την Κυριακή 28 Ιουλίου. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:00 και διοργανώνεται από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.

Ο Χρήστος Λεοντής είναι ένας από τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες της χώρας μας. Με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει καταφέρει να χαράξει τον δικό του μοναδικό μουσικό δρόμο, να κάνει αμέτρητες καλλιτεχνικές δημιουργίες και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς μουσικούς.

Στα έργα του συμπεριλαμβάνονται 16 δίσκοι, μουσική για 28 αρχαία δράματα, για 25 ταινίες και 3 σήριαλ. Οι επιτυχίες του, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ. Πέρα από τις δημιουργίες του, έχει τιμηθεί με τέσσερα βραβεία, έχει συνεργαστεί με σημαντικά πρόσωπα της καλλιτεχνικής σκηνής, ανακυρήχθηκε το 2007 επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Μουσικών Ελλάδος και έχει κάνει πολλά ακόμη που καταδεικνύουν το μέγεθος του ταλέντου του και την αφοσίωσή του στη μουσική.

Στη συναυλία θα τραγουδίσουν ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ιωάννα Φόρτη και ο Ζαχαρίας Καρούνης. Πρόκειται για καταξιωμένους καλλιτέχνες στον τομέα τους με σημαντικές συνεργασίες και δημιουργίες. Ο Ζαχαρίας Καρούνης έχει σπουδάσει βυζαντινή μουσική και έχει συμετάσχει σε διάφορες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και σε συναυλίες. Η Ιωάννα Φόρτη έχει ερμηνεύσει σε όπερες σε διάφορα μεγάλα θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού και ο Καλαματιανός Μίλτος Πασχαλίδης έχει μια πολύ μεγάλη δισκογραφική δουλειά και πραγματοποιεί συναυλίες χαρίζοντας όμορφες μουσικές στιγμές στο κοινό του.

Η συναυλία με έργα του Χρήστου Λεοντή χωρίς αμφιβολία θα ικανοποιήσει τον κάθε θεατή, καθώς θα ακουστούν μουσικά διαμάντια από καλοδουλεμένες φωνές.

Ελλαδικό
Άννα Παύλου
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.